21. veebruar 2014 kell 11:46

Endel Siff: valage solki palju tahate!

 Kütusefirma N-Terminal Grupp otsustas enampakkumisel müüki panna tütarettevõtted NT Logistika ja N-Terminaal Hulgi. Endel Siff leiab, et normaalne firma on kihva keeratud.

Äripäev küsis tütarfirmade müügi kohta kommentaari Endel Sifilt, kes 2012. aastal müüs oma üle 54% osaluse N-Terminalis advokaat Kaido Ehasoole, kuid kes väikeaktsionär Aleksander Denisoffi sõnul langetab ettevõttes jätkuvalt otsuseid.

Järgneb intervjuu Endel Siffiga: Tänane Äripäev avaldas kuulutuse, et N-Terminal Grupp müüb ettevõtteid NT Logistika AS ja N-Terminal Hulgi AS. Miks te müüte neid?Esiteks, ma ei loe Äripäeva, ei tasu teid lugeda, olete mõttetu ja tühi leht. See on avameelne seisukoht. Teiseks, kui te natukene mõtlete, siis teate, et mina neid ei müü. Mul ei ole pistmist N-Terminali Grupiga. Seega mina ei müü midagi.

Olete seda väitnud juba aastaid, aga väikeaktsionärid ütlevad, et just teie olete isik, kes on nende ettevõtete taga.Väikeaktsionärid rääkigu, mis tahavad ja tehku, mis tahavad. Väikeaktsionärid keerasid normaalse firma tegelikult kihva ja minul on ebameeldiv seda meelde tuletada.

Kes neid ettevõtteid siis müüb?Mina ei müü, vaadake kuulutuse pealt, kes müüb. Minul ei ole selle firmaga mingit pistmist. Seda firmat müüb omanik. Kui midagi pole muutunud selles firmas ajast, kui minul oli sellega pistmist, siis oli selle firma omanikuks N-Terminal Grupp. Kes konkreetselt müüb, mina ei tea. Minu poole keegi ei pöördu, minuga keegi ei konsulteeri ja mind see ei huvita ka. Mina seal kolka ääres vanas solgis istuda kindlasti ei taha.

Kaido Ehasoo (N-Terminal Grupi suuromanik – Toim.) on endiselt teie advokaat?Ta ei ole kunagi minu advokaat olnud.

Talle te viimati müüsite oma osaluse N-Terminalis?Miks te esitate lolle küsimusi? Mul saab maneerid… Saan aru, et olete ajakirjanik, aga miks te ajate rumalat juttu?

Mina räägin sellest, millest on kirjutatud.Kes kirjutas? Ta ei ole kunagi minu advokaat olnud.

Aga talle te ju müüsite? Miks te talle müüsite?Jah, müüsin. Mis plaanid tal sellega olid, kas edasi põrgatada kusagil, seda teab tema paremini.

Seega, ma saan aru, et teid üldse ei huvita, mis selles ettevõttes toimub ning…Mina olen oma seisukohal. Minul on teised asjad. Lugege Postimeest. Ma saan aru, et ajakirjanik ei saa aru.

6. märtsil on kohtuistung, kus need samad väikeaktsionärid on esitanud teie vastu hagi kahju hüvitamise eest. Minu vastu on palju hagisid esitatud. Kanajev kutsus Aadu Luukase, kes viskas kõik aktsiad ära. Siis ta kottis Volohhonskit (DBT juht Vladimir Volohhonski – toim.). Nüüd võttis minu ette, see pakub talle rahuldust. Seda kõike selleks, et ma aktsiad ära viskaks, ära annaks. Talle see meeldib ja pakub rahuldust ning aktsionärid jooksevad.

Kui te ei ole selle ettevõttega seotud, aga teilt nõutakse kahju hüvitamist, siis mis seal taga on?Eesti seadus on väga lihtne. Maksa 10 000 eurot ja küsi miljard kompensatsiooni, siis pääsed ainult advokaadikuludega.

Öelge palun, kas nimi Eduard Sif (N-Terminali Grupp nõukogu liige – Toim.) ütleb teile midagi?Ütleb küll.

Kes ta on teile?Uurige välja, midagi üle mõistuse käivat siin ei ole. Tõesti, ma saan aru, kust te tulete, kust teie eelisinformatsioon pärit on.

Kas siis Eduard Sif on teie sugulane?Uurige välja. Ma arvan, et räägime teiega viimast korda. Pange oma solki nii palju, kui tahate. Mina pole teie lehte aastaid lugenud ning ei kavatse seda teha ka tulevikus. Mitte kunagi mingeid intervjuusid ma teile ei anna. Kui te vaatate neid nimesid, siis nõukogu võib kuidagi minuga seotud olla. Selleks on omad põhjused, miks see nii on.

Seega olete seal taga?Ei ole. Lõpetage see asi… Kui ma müün aktsiaid ja ei ole kogu raha kätte saanud, siis ostjaga saavad olla mul erikokkulepped.

Mis kokkulepped teil ostjaga olid?Edasi valage oma solki nii palju, kui tahate. Natukene mõelge, kui teil on käsk solki valada, siis on see teie töö. Äripäevas on massiivne tellitud lugude avaldamine, ilmselt see ongi teie äri.

Mis tellitud lugu, mina helistan kuulutuse pärast, mille teie olete tellinud?Ma ei ole midagi tellinud. Kui on keegi tellinud, siis on see müüja. Miks üritate sõnu suhu panna, miks te, kurat, spekuleerite!

See on see, mida väikeaktsionärid räägivad.Mis te valetate? Olete Kanajeviga rääkinud! Mis keeles? Proovige temaga eesti keeles rääkida. Kuidas Eesti kodanik ei suuda kaht sõna eesti keeles siduda.

Mis see siia puutub? See puutubki.

Teil on Kanajeviga tekkinud keelebarjäär?Meil ei ole keelebarjääri. Kuidas Eesti kodanikud saavad olla need, kes ei räägi ühtegi sõna eesti keeles, või ei suuda kaht sõna kokku saada. Ma kordan veel: mul ei ole selle ettevõttega midagi. Olen aktsiad ära müünud. Kui te natukene ajusid liigutate - kui teil neid on -, siis arvatavasti te jõuate selleni, et aktsiate omanik on N-Terminali Grupp. Ärge helistage mulle enam kunagi. (Läheb üle vene keelele.) „??????? ?????? ??????, ??????? ???????, ?????? ???-??…“ (Kopp on ees, kallis tüdruk, see jutuajamine on kuidagi…- toim.) Ammu pole niimoodi kaalutletud küsimusi tulnud.

Ma teen oma tööd ja pakkusin teile võimaluse rääkida…Mul ei ole midagi rääkida. Helistage kodanik Ehasoole ja küsige temalt, mis nad teevad, ning lakkuge Kanajevi tagumikku…

Autor: Ave Lepik, Alyona Stadnik

Hetkel kuum