Lotman: Savisaar vassib Venemaa huvides

Rivo Sarapik 07. märts 2014, 09:59

Savisaar ja Keskrakonna juhid töötavad Eesti Vabariigi vastu, täites niimoodi lepingut Jedinaja Rossijaga, hindas Edgar Savisaare väljaütlemisi Ukraina kriisi kohta Mihhail Lotman (IRL).

Probleemiks pole Lotmani sõnul niivõrd see, et Savisaar vassib, vaid see, et ta vassib täpselt Moskva etteantud mallide järgi. Näiteks kirjeldas ta oma blogis, kuidas teda hämmastab kiirus, millega Keskerakonna juht reageerib Moskvast tulevatele signaalidele. "Kui Putin nimetab uut Ukraina valitsust mittelegitiimseks, kiirustab seda tegema ka Edgar Savisaar. Kui aga Putin teatab, et mingeid Vene vägesid Ukrainas ei ole - ekspertide hinnangul on võõrväelaste arv Krimmis u 25 000 -, avaldab Savisaar, et ta on jõu kasutamise vastu," kirjeldas ta.

Kõige huvitavam seis on Lotmani sõnul kurikuulsa lepinguga Ühtse Venemaaga. "Olga Sõtnik tegi ettepaneku kaaluda koostöö lõpetamist. Kadri Simson teatas, et see on üldse juba aastaid külmutatud, huvitaval kombel pole teadet vastava otsuse kohta Keskerakond kunagi avaldanud," kirjutas ta. "Omakorda stiililist meistriklassi demonstreeris aga Edgar Savisaar: tema pole seda lepingut üldse näinud, istus puu otsas, kui Seppik seda sõlmis ja võttis selle nüüd ilmselt  endaga kaasa Reformierakonda."

Edgar Savisaar kommenteeris selle nädala esmaspäeval, et praegusel kaikameeste diktaadi järgi moodustatud Ukraina valitsusel pole mandaati, jättes Venemaa sissetungi Krimmi kommenteerimata. Talle vastandusid Meilis Reps, Enn Eesmaa, Olga Sõtnik ja Jüri Ratas, kes Venemaa tegevuse Ukrainas hukka mõistsid.

USA välisministeerium avaldas oma kodulehel 10 müüti, mida Venemaa president Vladimir Putin Ukraina sündmuste kohta levitab.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2014, 14:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing