Harry Tuul • 30. aprill 2014 kell 12:19

Ukraina väed on lahinguvalmis

Ukraina väed on lahinguvalmis seoses Venemaa ründeohuga, teatas täna presidendikohuseid täitev Oleksandr Turtšõnov. Tema hinnangul on pühadel oodata provokatsioone.

Uudisteagentuur UNIAN vahendas Turtšõnovi sõnu, et püsib reaalne oht, et Venemaa alustab „kontinentaalset sõda“ Ukraina vastu. Venemaa ametisikud eesotsas kaitseminister Sergei Šoiguga on korduvalt kinnitanud, et nende väed ei plaani Ukraina territooriumile tungida, vahendas newsru.com. Ajaleht Vedomosti kirjutas täna, et pärast Šoigu käsku taandusid Vene väed Ukraina piirilt, kuid olukorra teravnedes on nad võimelised kiiresti naasma.

Turtšõnov ennustas provokatsioonide kasvu maipühade ajal. „Just nendeks pühadeks plaanivad Ukraina vastu töötavad isikud aktiivseid tegevusi olukorra destabiliseerimises,“ ütles Turtšõnov ning kutsus üles rakendama meetmeid selle vältimiseks.

Hetkel kuum