14. juuli 2014 kell 11:19

Konflikt röövib 1% Leedu SKPst

Ukraina ja Venemaa konflikt võib pidurdada Leedu majanduskasvu kuni ühe protsendipunkti, sõnas Danske Banki juhtivanalüütik Lars Christensen.

„Meie hinnangul võib see konflikt aeglustada majandust ligikaudu ühe protsendipunkti võrra – võib-olla on see liiga pessimistlik stsenaarium, kuid me prognoosime seda arvestades kahe osapoole kaubandusmahtusid ning võimalikku ekspordi vähenemist,“ rääkis Christensen intervjuus Leedu ärilehele Verslo zinios.

Christensen märkis, et idariikide tähendus Leedu majandusele väheneb pärast euro kasutuselevõttu, kuid jääb siiski suureks, kuni eksport Venemaale omab olulist osakaalu, vahendas Leedu Delfi.

Leedu president Dalia Grybauskaite teatas, et Euroopa Liit on kokku pannud uued sanktsioonid Venemaa vastu, kuid pole nendes veel kokku leppinud. Teema tuleb kõne alla enne EL nõukogu kohtumist sel kolmapäeval, ütles Dalia Grybauskaite esmaspäevasel presskonverentsil, vahendas Vedomosti. Praegu kehtivad EL sanktsioonid 83 Vene Föderatsiooni ja Ukraina kodaniku suhtes, samuti kahe ettevõtte suhtes. Nimekirja kantud isikutel on keelatud sissesõit Euroopa Liitu ning nende arved on külmutatud.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum