Venemaa valmistub ka tehnoloogiaembargoks

Ave Lepik 08. august 2014, 16:03

Lisaks hiljuti kehtestatud embargole Euroopa Liidu, USA ja teiste lääneriikide toiduainetele, valmistub Venemaa kehtestama sarnaseid piiranguid nende riikide tehnoloogiatarnijatele.

Venemaa Riigiduumas on koostamisel seaduseelnõu, mis kohustaks tulevikus kõiki riigiasutusi ning ettevõtteid muretsema kogu tarkvara ja riistvara kohalikelt ettevõtetelt, vahendas Eesti Intellektuaalomandi ja Tehnoloogiasiirde Keskus.

Lisaks kohustab seaduseelnõu eelistama neid tooteid, kus ei ole kasutatud import- või litsentseeritud komponente. Praegu moodustavad välismaiste tehnoloogiatarnijate (Hewlett-Packard, IBM ja Microsoft) tooted 67 protsenti kogu Venemaal müüdavast tarkvarast ning kuni 90 protsenti riistvarast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2014, 16:05
Otsi:

Ava täpsem otsing