• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti äriinglid toetavad Arengufondi ideed

  Eesti idufirma GrabCADi eile avalikuks saanud müügitehing rõhutab, kui kriitiline on äriinglite roll innovaatiliste ettevõtete arengus, leidis Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) tegevjuht Heidi Kakko.

  “GrabCADi müügitehing on seni suurim exit Eesti riskikapitali ja äriinglite jaoks. Kindlasti annab EstBANi asutajaliikme Marek Kiisa (GrabCADi esimene investor - toim) edulugu hoogu juurde kogu Eesti äriinglite sektorile, mis on juba täna üks Euroopa aktiivsemaid, kui vaadata äriinglite investeeringute mahtu elaniku kohta,” rääkis Kakko.
  Ta lisas, et antud juhul on tegemist Eesti riikliku riskikapitali väga noore ehk 7aastase tegevuse rollimudeliga, kuidas riigi ja erainvestorite koostöös saab targa majanduse arendamisele kaasa aidata ning kindlasti on sarnaseid tehinguid lähiaastatel juurde tulemas.
  Kakko hinnangul hajutab GrabCADi positiivne näide ka kahtlused, kas riiklikult peaks idufirmasid ja äriinglite investeeringuid võimendama. “Marek Kiisa leidis riiklikult riskikapitalifondilt õigel ajal tuge kaasinvesteeringu näol,” viitas Kakko Arengufondile. “Väga varases faasis tegutsevatesse innovaatilistesse ettevõtetesse tehtavate investeeringute risk võib erainvestorite jaoks osutuda liiga kõrgeks, seetõttu toetame jätkuvalt kaasinvesteerimisfondi mõtet, mis oleks kõigile osapooltele motiveeriv,” lisas ta.
  Heidi Kakko on Arengufondi endine töötaja. Ta juhtis seal investeeringute divisjoni ja ehitas üles Eesti seni ainsa varase faasi institutsionaalse investori ASi SmartCap, mille kaudu teeb Arengufond oma investeeringuid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.