Äripäev • 4. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Valgevenes määrati tänavu juba kolmas surmanuhtlus

Aleksandr Lukašenka pooldajate meeleavaldus Minskis.  Foto: epa

Valgevenes määrati sel aastal juba kolmas surmanuhtlus, teatas inimõiguste keskus Vesna. Novembri algul mõisteti surma Gomeli elanik, kes 2012. aastal pussitas üle saja noahooobiga surnuks tudengineiu.

Inimõiguslaste sõnul on Valgevenes tänavu surma mõistetud kolm inimest. Lisaks viimasele otsusele on karistati kõrgeima määraga tudengit, kes mõrvas oma naise ja selle armukese ning üht kinnipeetavat, kes sooritas vanglas "elu peale" doominot mängides topeltmõrva.

Valgevene on ainus Euroopa riik, kus kehtib karistusena surmanuhtlus. Euroopa Liidu esindajad on pöördunud korduvalt riigi juhtkonna poole palvega selline karistus ära kaotada, kuid president Aleksandr Lukašenka hinnangul on surmanuhtlus mõne kuriteo eest vältimatu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt