• Jaga lugu:

  Valgevenes määrati tänavu juba kolmas surmanuhtlus

  Aleksandr Lukašenka pooldajate meeleavaldus Minskis.Foto: epa

  Valgevenes määrati sel aastal juba kolmas surmanuhtlus, teatas inimõiguste keskus Vesna. Novembri algul mõisteti surma Gomeli elanik, kes 2012. aastal pussitas üle saja noahooobiga surnuks tudengineiu.

  Inimõiguslaste sõnul on Valgevenes tänavu surma mõistetud kolm inimest. Lisaks viimasele otsusele on karistati kõrgeima määraga tudengit, kes mõrvas oma naise ja selle armukese ning üht kinnipeetavat, kes sooritas vanglas "elu peale" doominot mängides topeltmõrva.
  Valgevene on ainus Euroopa riik, kus kehtib karistusena surmanuhtlus. Euroopa Liidu esindajad on pöördunud korduvalt riigi juhtkonna poole palvega selline karistus ära kaotada, kuid president Aleksandr Lukašenka hinnangul on surmanuhtlus mõne kuriteo eest vältimatu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.