• Jaga lugu:

  Argo Saul: muutusin üleöö vahendajast tootjaks

  Nordic Houses grupi toodangu stiilinäideFoto: Erakogu/Nurban

  OÜ Nordic Houses juhatuse liige Argo Saul muutus enda sõnul sisuliselt üleöö Norra turul tegutsenud konsultandist ja vahendajast Eesti puitmajatootjaks.

  Nordic Houses on täna Eesti üks juhtivaid puitmajatootjaid, kelle põhiturg on Norra ning kes valmistub nüüd arvestatavaks müügikasvuks nii Saksamaal kui Rootsis.
  „Norra on meie sihtturg number 1, seda nii Nordic Housesile kui kogu puitmajasektorile. Järgneb Saksamaa umbes 20 ja Rootsi 10 protsendiga. Terve sektoriga ekspordime rohkem kui 40 erinevasse riiki. Kui ma Eesti Puitmajaliidu juhatusse asusin, oli meie sektor oma ekspordimüügi numbritega Euroopas 4. kohal. Meid edestasid Soome, Rootsi ja Saksamaa. Täna oleme esimesel positsioonil ja seda mitte suhtena SKTsse või per capita  - me oleme Euroopa suurim puitmajaeksportija müügi absoluutnumbrites,“ märkis Saul. Eesti puitmajasektori senisele edule on Sauli arvates kindlasti kaasa aidanud ettevõtete omavaheline koostöö.
  „Meie sektoris on silma hakanud, et eestlased oskavad küll koostööd teha kui vaja. Meie eesmärk on välisturgudel seljad kokku panna, see muudab meid tugevamaks. Teeme ühisüritusi ja  käime teineteise tootmisi vaatamas ja püüame Puitmajaliidu juhatuse koosolekuid korraldada liikmesfirmades– lõppkokkuvõttes võidavad sellest kõik asjaosalised,“ usub Saul. Kui Eesti on Euroopa suurimaks eksportööriks kasvanud sektori ettevõtete tiheda koostöö ning pidevalt paraneva kvaliteedi ja müügitöö tulemusel, siis Argo Sauli sattumist puitmajatootjaks võib pidada pigem juhuseks.Loe lugu edasi Tööstusuudiste teemaveebist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.