12. november 2014
Jaga lugu:

Argo Saul: muutusin üleöö vahendajast tootjaks

Nordic Houses grupi toodangu stiilinäide
Nordic Houses grupi toodangu stiilinäide  Foto: Erakogu/Nurban

OÜ Nordic Houses juhatuse liige Argo Saul muutus enda sõnul sisuliselt üleöö Norra turul tegutsenud konsultandist ja vahendajast Eesti puitmajatootjaks.

Nordic Houses on täna Eesti üks juhtivaid puitmajatootjaid, kelle põhiturg on Norra ning kes valmistub nüüd arvestatavaks müügikasvuks nii Saksamaal kui Rootsis.

„Norra on meie sihtturg number 1, seda nii Nordic Housesile kui kogu puitmajasektorile. Järgneb Saksamaa umbes 20 ja Rootsi 10 protsendiga. Terve sektoriga ekspordime rohkem kui 40 erinevasse riiki. Kui ma Eesti Puitmajaliidu juhatusse asusin, oli meie sektor oma ekspordimüügi numbritega Euroopas 4. kohal. Meid edestasid Soome, Rootsi ja Saksamaa. Täna oleme esimesel positsioonil ja seda mitte suhtena SKTsse või per capita  - me oleme Euroopa suurim puitmajaeksportija müügi absoluutnumbrites,“ märkis Saul. Eesti puitmajasektori senisele edule on Sauli arvates kindlasti kaasa aidanud ettevõtete omavaheline koostöö.

„Meie sektoris on silma hakanud, et eestlased oskavad küll koostööd teha kui vaja. Meie eesmärk on välisturgudel seljad kokku panna, see muudab meid tugevamaks. Teeme ühisüritusi ja  käime teineteise tootmisi vaatamas ja püüame Puitmajaliidu juhatuse koosolekuid korraldada liikmesfirmades– lõppkokkuvõttes võidavad sellest kõik asjaosalised,“ usub Saul. Kui Eesti on Euroopa suurimaks eksportööriks kasvanud sektori ettevõtete tiheda koostöö ning pidevalt paraneva kvaliteedi ja müügitöö tulemusel, siis Argo Sauli sattumist puitmajatootjaks võib pidada pigem juhuseks.Loe lugu edasi Tööstusuudiste teemaveebist.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt