Kohus jagas maa reaalosadeks

17. detsember 2014, 13:44
Rocca al Mare Kooli AS lasteaed Laagri alevikus
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141217/NEWS/141219730/AR/0/AR-141219730.jpg

Eile otsustas ringkonnakohus, et jagab Rocca al Mare Kooli lasteaia kinnistu reaalosadeks ning päästab kooli pea miljonilisest nõudest.

Tänane Äripäev kirjutas, et Rocca al Mare (RaM) Kooli ASile kuuluv Veskimöldri lasteaed on sattunud kohtuvaidlusse. Nimelt soovis pankrotivarana lasteaia kinnistust kaks kolmandikku mõttelist osa ostnud Vello Putki firma Majax Haldus lasteaialt kaasomandi lõpetamist ning oma osa hüvitamist 740 000 euroga.

Ringkonnakohus otsustas jätta Harju maakohtu otsuse muutmata ning jagada kaasomand reaalosadeks.

Kohtuotsusega lõpetatakse Swedbank Liisingu ja Majax Halduse mõttelised osad ja jagatakse reaalosadeks. Swedbank Liisingu ehk RaM Kooli ainuomandisse jääb maa-ala pindalaga 5025 ruutmeetrit ja Majax Halduse ehk Vello Putki ainuomandisse 11 000ruutmeetrine pindala.

RaM Kooli juhatuse esimees Rein Rebase ütles, et on otsusega igati rahul.

Vello Putki firmal Majax Haldus on võimalik ringkonnakohtu otsus kaevata 30 päeva jooksul edasi riigikohtusse. Putkilt ei õnnestunud täna kommentaari saada, ent varem on ta maakohtu otsust rämpsuks hinnanud.

Keeristorm maa ümber

Putke Majax Haldus ostis 2011 aastal kaks kolmandikku maatükist ja soovis kaasomandi lõpetada ning oma osa eest saada RaM Koolilt 740 000 eurot. Kool oli nõus maksma 30 000 eurot. Nõudmises tugines Putk hindamisaktile, mis on tehtud kogu hoonestatud kinnistule. Kool aga ei olnud nõus talle vastu tulema, põhjendades, et nõutav summa on ebamõistlik, mille peale andis Putk kooli kohtusse.

Esimeses astmes otsustas kohus, et maatükid tuleks reaalosadeks jagada. Kool saaks lasteaiaga krundiosa ja Putk ülejäänud osa maast. Putk oli aga arvamusel, et ringkonnakohtust saadetakse kohtuasi tagasi esimesse astmesse. „See on alles ringkonnakohus. On väga suur tõenäosus, et kohtuasi saadetakse esimesse astmesse tagasi, sest see oli tõeline rämps,“ ütles ta. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. December 2014, 15:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing