Ken Rohelaan • 12 jaanuar 2015

Tööjõumaksu esimaksja: töötajate rahulolu on tähtis

Skype Eesti juht Andrus Järg (esiplaanil paremal) ütles, et ettevõte üritab tasakaalustada töö- ja eraelu.  Foto: Raul Mee

Inimese tehtav töö ja loodav toode peavad olema südamelähedased, kommenteeris avalikustatud maksude tabelit Skype Eesti tegevjuht Andrus Järg.

"Meie jaoks on kõige tähtsam töötajate rahulolu," ütles Järg.

Maksuameti avalikustatud tabeli info ja side valdkonnas oli Skype Technologies äriühingute tööjõumaksudelt 1. kohal (üldtabelis 5. kohal), ettevõte maksis viimase viie kuuga 5,8 miljonit eurot tööjõumakse ja 5,9 miljonit eurot riiklikke makse. Teine oli Playtech Estonia vastavalt 3,1 miljoni euro ja 2,9 miljoni euroga.

Järg ütles Äripäevale, et tänapäeva edukamates ettevõtetes on palk ainult üks komponent kompensatsioonisüsteemis ja selle pealt ei saa teha põhjapanevaid järeldusi. Tema sõnul pöörab Skype tähelepanu töötingimustele, töö- ja eraelu tasakaalule, uute teadmiste andmisele, koostööle ülikoolidega IT-tööjõu juurdekasvus.

Äripäeva 2014. aasta palgamaksjate TOPis oli Skype 22. kohal, makstes 424 töötajale keskmiselt 4055 eurot kuus.

Hetkel kuum