Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TransferWise purustas rekordi

  TransferWise'i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann ettevõtte uue kontori avamisel Baltika kvartalis.Foto: Eiko Kink

  51,6 miljoni eurone rahasüst TransferWise'i on seni suurim summa, mis Eesti päritolu idufirmasse paigutatud.

  Mullu suvel tegi TransferWise oma eelmise investeeringuga samuti rekordi, kui Richard Bransoni eestvedamisel sai idufirma 18,4 miljonit eurot. Selle summa trumpas üle aga reklaamivaldkonnas tegutsev AdCash, mis kaasas oma esimese investeerimisringiga 20 miljonit eurot.
  Kokku on TransferWise raha kaasanud 75,7 miljonit eurot, millega on see enim investeeringuid saanud Eesti idufirma.
  2011. aasta jaanuaris alustanud ettevõte sai oma esimese rahasüsti 2012. aasta aprillis, kui 1,1 miljonit eurot tuli kokku peamiselt riskikapitalifirmadelt: IA Ventures, Index Ventures, Kima Ventures, Seedcamp ja väiksemad riskiinvestorid, kelle seast tuntuim oli PayPali kaasasutaja Max Levchin.
  Järgmine investeerimisring sulgus veidi rohkem kui aasta pärast, mil TransferWise kaasas juba 4,6 miljonit eurot. Lisaks eelmistele investoritele lisandusid Facebooki esimese investori Peter Thieli investeerimisfirma Valar Ventures, ingelinvestori Ron Conway asutatud SV Angels ja The Accelerator Group, mille asutajad on Robin ja Saul Klein.
  Mullu juunis sai TransferWise'ist esimene Eesti ettevõte, millesse investeeris maailmakuulus ärimees Richard Branson. 18,4 miljoni eurosesse rahasüsti panustasid lisaks Bransonile ka senised investorid.
  Bransonile oli eestlaste idee juba varem silma jäänud. 2013. aasta aprillis kiitis ta oma blogis idufirma asutajaid Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikust ning kinnitas, et tema korporatsioon Virgin Group hakkas TransferWise'i teenust kasutama.
  Täna tuli avalikuks, et TransferWise kaasas järjekordses investeerimisringis 58 miljonit dollarit ehk 51,5 miljonit eurot. Uue investorina lisandus USA riskikapitalifirma Andreessen Horowitz, millega on olnud seotud ka Eesti idufirmajuht Sten Tamkivi.
  TransferWise pakub võimalust teha ülekandeid ühest valuutast teise ilma suuri vahendustasusid maksmata. Idufirma küsib mitu korda väiksemat ülekandetasu kui traditsioonilised pangad, mille kopsakate teenustasude vastu TrasnferWise võitleb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ka ettevõtted vajavad elektrihinna käest päästmist
4000eurose elektrihinna välguvalguses paistab üpris vältimatu, et ka äritarbijatele tuleb rängad summad moel või teisel kompenseerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
4000eurose elektrihinna välguvalguses paistab üpris vältimatu, et ka äritarbijatele tuleb rängad summad moel või teisel kompenseerida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Cisco aktsia tõuseb peale tugevat müügikäibe prognoosi
Interneti võrguseadmete tootja Cisco Systemsi aktsia on neljapäeval kerkinud 6%, kui avaldas kolmapäevase börsipäeva lõppedes ootusi ületanud kvartalitulemused.
Interneti võrguseadmete tootja Cisco Systemsi aktsia on neljapäeval kerkinud 6%, kui avaldas kolmapäevase börsipäeva lõppedes ootusi ületanud kvartalitulemused.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Valitsus tahab inimeste telefonidesse asukohapõhiselt ohusõnumeid saata
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Valitsus kiitis täna heaks elektroonilise side seaduse (ESS) muutmise seaduse eelnõu, mille eesmärk on luua õiguslikud eeldused ohualapõhise kiire ohuteavituse süsteemi (AKOS) kasutuselevõtuks. Ohuteavituse süsteem valmib hiljemalt 2023. aasta veebruaris.
Selgus käes: elektri hinnaralli tekitas naeruväärselt väike puudujäänud kogus elektrit Leedukate pakkumine polnud börsile aktsepteeritav
Baltikumis jäi puudu kõigest 2,14 megavatt-tundi elektrit, et 4000eurone elektri tunnihind ära hoida. Leedu energiafirma Ignitis tegi tiputundideks küll pakkumised, kuid need turule ei sobinud.
Baltikumis jäi puudu kõigest 2,14 megavatt-tundi elektrit, et 4000eurone elektri tunnihind ära hoida. Leedu energiafirma Ignitis tegi tiputundideks küll pakkumised, kuid need turule ei sobinud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.