Äripäev • 2. veebruar 2015 kell 6:04

Eften ostis Radissoni hotelli

Eften ostis Radisson Blu hotelli kõrval ka Madissoni pubi.  Foto: Andres Haabu

Eften Kinnisvarafond II ostis jaanuaris 46 miljoni euroga Radisson Blu Sky hotellikinnistu omanikfirma ning hotelli opereeriva Astlanda Hotelli AS täisosaluse.

Lisaks Radisson Blu Sky hotellile omandas Eften Kinnisvarafond II AS ka hoone juurde kuuluva 3000 m2 bürookompleksi ning Madissoni pubi.

Hoone jätkab tegutsemist Radisson Blu kaubamärgi all ning uued omanikud ei plaani muudatusi hotelli juhtimises. Mõlema omandatud ettevõtte müüjaks oli Galaren Invest B.V. Hoone omandamist finantseeris SEB Pank.

“Kui Efteni esimene kinnisvarafond keskendus finantskriisi järgsele oportunistlikule investeerimisstrateegiale, siis käesoleva aasta jaanuaris asutatud fondi strateegiaks on nn core kinnisvaraobjektid. Antud terminile puudub eesti keeles üheselt mõistetav vaste, kuid märksõnad on – linna tuntuimad ärihooned, stabiilsed üürnikud ja madalamad äririskid,” teatas fondijuht Viljar Arakas.

Uue fondi ankurinvestoriks on Swedbank Balti pensionifondid. Swedbank Investeerimisfondid ASi juhi Kristjan Tamla sõnul otsustati pensionifondide rahaga siseneda kohalikule kommertskinnisvara turule ennekõike seetõttu, et siin on veel segmente, kus odav laenuraha pole varade hindasid märkimisväärselt üles surunud.

Finantsinspektsioon kinnitas Eften Kinnisvarafond II tingimused 19. detsembril 2014. Tegemist on 10aastase kinnise, aktsiaseltsi baasil asutatud alternatiivse investeerimisfondiga, mille lõplik kaasatava omakapitali maht saab olema 100 miljonit eurot. Konservatiivsest finantseerimispoliitikast tulenevalt kujuneb fondi lõplikuks varade mahuks koos võõrfinantseeringuga 200 miljonit eurot. Minimaalne investeering on 15 miljonit eurot ühe ärihoone kohta.

Erinevalt Efteni esimesest fondist ei tegele uus fond kinnisvaraarendusega. Fondil on hetkel siduvaid investeerimiskokkuleppeid 40 miljoni euro omakapitali ulatuses. Esimeses emissioonis investeerisid fondi lisaks Swedbanki pensionifondidele ka Nordea Eesti ja LHV pensionifondid ning Efteni esimese kinnisvarafondi eraisikutest investorid.

Hetkel kuum