Eliisa Matsalu • 21. september 2015 kell 14:15

Domus: kinnisvara hinnatõus üllatab

Domus kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekand  Foto: Eiko Kink

Kinnisvarahindade kasvamise uudis üllatas Domus Kinnisvara juhatuse liiget Ingvar Allekandi, kelle sõnul põhjustas tõusu kallite uusarenduste müük aasta esimeses pooles.

Statistikaamet teatas, et kinnisvarahinnad on jätkuvalt tõusuteel – selle aasta II kvartalis tõusid kinnisvarahinnad võrreldes eelmise aasta sama ajaga 10,5%. Võrreldes selle aasta kahte esimest kvartalit kasvasid kinnisvarahinnad 3,4%.

Domus Kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekandi sõnul on uudis, justkui toimuks kinnisvaral meeletu hinnatõus, üllatav. „Kõik, kes kinnisvaraga igapäevaselt tegelevad seda tõusu ei näe,“ ütles ta. Tema sõnul tulevad statistikaameti numbrid hinnatõusust sellest, et aasta esimeses pooles tehti palju kalleid uusarenduste tehinguid, millele võidi eelmüüki teha juba eelmisel aastal. „Järelturul mingit suurt tõusu küll pole. Tavaline kahetoaline korter Mustamäel maksab aga juba mõnda aega sama palju,“ ütles ta.

Allekandi sõnul tuleb järgmine aasta tõenäoliselt kinnisvaras rahulik aasta. „Suuri tõusunumbreid me ei prognoosi, kuid samuti ei näe me põhjust, miks peaks tehingute arv langema,“ ütles ta.

Hetkel kuum