Rosimannus keeldus ütlustest: mäng ei ole aus

Rain Rosimannus keeldus täna ütlustest.  Foto: Andres Haabu

Täna loobus Reformierakonna mõjukas liige Rain Rosimannus Autorollo kriminaalasjas tunnistuste andmisest, sest tema sõnul üritab võlausaldaja Teet Järvekülg kohtuprotsessi ebaseaduslikult mõjutada.

Rosimannus ütles, et ta ei ole kindel, kas tema vastu mängitakse ausat mängu, mistõttu ei soovi tema selles kohtuasjas ütlusi anda.

Rosimannus: meie kohta on sõnnikut avaldatud

Rosimannus põhjendas keeldumist kohtusaali ukse taga sellega, et Autorollo võlausaldaja Teet Järvekülg on teinud katse mõjutada uurimist ning üritas prokuröriga teha kokkulepet. Tema sõnul oli selle kokkuleppe tingimus, et prokuröri ei taandata, kui Rosimannus saab süüdistuse. „Järvekülje sõnul on talle antud ka vastavaid lubadusi,“ täiendas ta.

Rosimannus jätkas, et Järvekülg koos advokaadibürooga Lextal on juba Autorollo tsiviilasjas esitanud valekaebuseid. „Koos pankrotihalduriga on nad üritanud põhiõiguseid rikkudes kunstlikult tõendeid luua ja selles olukorras ma lihtsalt ei ole kindel, et minu vastu mängitakse ausat mängu ja selle tõttu ei ole mul muud võimalust, kui kahjuks loobuda ütluste andmisest," ütles ta.

Rosimannus sõnas, et tema hinnangul pole õige leheveergudel kohut mõista. „On õige hoida seda joont, et ei ole mõistlik kohtuasju arutada ega lahendada ning õigust taga ajada ajakirjanduse vahendusel,“ ütles ta. „Meie vastaspool Lextalist on teinud seda kaks ja pool aastat, on sõnnikut meie kohta avaldatud.“ Teisalt ei välistanud Rosimannus, et ka tema räägib tulevikus avalikkuses suu puhtaks.

Järvekülg: need väited on rumalused

Järvekülg sõnas Rosimannuse avaldust kuuldes, et tal ei ole mõtet neid kommenteerida, sest need on rumalused. Tema hinnangul on olnud tema kohus avalikult rääkida, milliseid tegusid on korda saatnud riigi valitsemisega nii lähedalt seotud isikud.

Samuti polnud Järvekülg üllatunud, et riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus ja ka Rain Rosimannus keeldusid ütlustest. „Kui nemad annaksid ütluseid, oleks neil lihtne end sisse rääkida. Kui nad on teinud lehelugusid, siis sinna on nad pannud enda argumendid sisse ning nendega kokku jooksnud. Sealt on ka osa valesid välja tulnud,“ märkis Järvekülg.

Septembri lõpus loobus eksminister Keit Pentus-Rosimannus Autorollo kriminaalasjas ütlustest, sest põhiseadusest tulenevalt ei saa sundida kedagi pereliikme vastu tunnistama. Pentus-Rosimannus ise põhjendas keeldumist isa Väino Pentuse tervisega. Viimane on Siim Roodega Autorollo kriminaalasjas süüdistatav.

Seni pole perekond Pentus-Rosimannus ütlusi andnud ka Autorollo tsiviilmenetluses, kus nad on teise astme kohtus sisuliselt veofirma kantimise eest koos Siim Roodega vastutavaks tunnistatud. See vaidlus jätkub riigikohtus.

Hetkel kuum