Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maris Lauri veab riigikogus väikeettevõtjate toetusrühma

  Riigikogu liige Maris LauriFoto: Andras Kralla

  Reformierakonna fraktsiooni liikme Maris Lauri eestvedamisel moodustati täna riigikogus väikeettevõtjate toetusrühm.

  Toetusrühma eesmärgiks on riigikogu tasandil toetada ja kaitsta väikeettevõtjate huve ning seista ettevõtlust soosiva majanduskeskkonna eest, teatas väikeettevõtjate toetusrühma esimees Maris Lauri.
  “On oluline aidata kaasa sellele, et ettevõtjaks olemine oleks mainekas võimalikult paljude jaoks ning et ühiskonnas mõistetaks ettevõtjate olulisust,” selgitas Lauri toetusgrupi loomise vajadust.
  Endine rahandusminister tõi välja, et täna on 98% Eesti ettevõtetest väikeettevõtted, kes vaatamata oma väiksusele pakuvad töökohti enam kui pooltele Eestis töötavatele inimestele ning kelle käive on enam kui pool kogu ettevõtluse käibest, sealhulgas ekspordist.
  “On loomulik, et suured ettevõtted kasvavad välja väikestest, mistõttu on oluline, et riigikogu tasandil tegeletaks mikro- ja väikeettevõtjate spetsiifiliste probleemidega. Väga palju on ettevõtjad kurtnud bürokraatia ja liigse aruandluse üle, samuti maksustamise üle. Päris palju on vastandlikke soove ning sellest tulenevaid solvumisi, et ühe või teise osapoolega ei arvestata. Ma näen, et sellistel juhtudel tuleb rohkem tegeleda ühisosa leidmise ja arusaamade lähendamisega,” lisas Lauri.
  Toetusrühma sihiks on väikeettevõtjate probleemidele lahenduste otsimine fraktsioonide ja komisjonide koostöös. Selleks on toetusrühm valmis kaasama kõiki Eesti ettevõtlusorganisatsioone, samuti nähakse oluliste koostööpartneritena ministeeriume, ameteid ja ettevõtlust toetavaid organisatsioone ning ühendusi.
  Väikeettevõtjate toetusgrupiga on liitunud juba mõnikümmend riigikogu liiget, sealhulgas mitmeid majandus- ja rahanduseksperte, nagu näiteks Aivar Sõerd, Anne Sulling ja Toomas Kivimägi.   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kui nii jätkame, läheb Made in Estonia pausile
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsia näitab täna jõuetuse märke
Enefit Greeni aktsia hakkas neljapäeval pärast hommikuse 4,932eurose hinnarekordi purustamist siiski langema. Esimese kauplemistunni lõpuks oli aktsia kukkunud kolmapäevasest sulgumishinnast 2,27%.
Enefit Greeni aktsia hakkas neljapäeval pärast hommikuse 4,932eurose hinnarekordi purustamist siiski langema. Esimese kauplemistunni lõpuks oli aktsia kukkunud kolmapäevasest sulgumishinnast 2,27%.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lõpetab Schengeni viisaga venemaalaste riiki lubamise
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.