Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus on valmis Estonian Airi pileteid korvama

  Majandusminister Kristen Michali sõnul on riik valmistunud Estonian Airi hukuks.Foto: Eiko Kink

  Valitsus on võtnud hoiaku, et negatiivse otsuse korral Estonian Airi riigiabi kohta kompenseeritakse klientide lennupiletid, ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal Äripäevale.

  Eesti riik on teinud ettevalmistused juhuks, kui Euroopa Komisjonilt peaks tulema riigiabi asjus negatiivne otsus, kinnitas Michal. "Valitsus on võtnud hoiaku, et piletid kompenseeritakse," teatas ta. Praegu spekuleeritakse, et Estonian Airi saatust määrav otsus saab avalikuks sel laupäeval.
  Minister lisas, et läbi on mõeldud ka see, kuidas negatiivse otsuse korral informeerida ja teenindada inimesi, kes on juba reisil või kellel on reis kavas. Detailsemaks Michal ja ministeerium minna ei soovinud.
  Informeerimisel vaja meedia abi
  "Kindlasti vajab iga riik siis selles (informeerimises - toim) ka meedia vastutustundlikku kaasabi, kuid otsuse tegemine on siiski Euroopa Komisjoni õigus. Loodetavasti on mõistetav, et ühe riigi ministeerium ei tohi siin spekuleerida," rääkis Michal.
  Varasemad juhtumid riigiabi mittelubatavuse korral on Michali sõnul näidanud, et sellises olukorras pakutakse reisijatele oma teenuseid isegi intensiivsemalt - turu võitmise eesmärgil. "Kindlasti saab selles konkurentsis leida oma koha ka Tallinnas asuv Eesti lennundusettevõte Nordic Aviaton Group," märkis Michal.
  Nordic Aviation Group on uus riiklik lennufirma, mis asutati hiljuti selleks, et valmistuda võimalikuks Estonian Airi tegevuse lõpetamiseks.
  Uue riigifirma äriplaan: otselennud Tallinnast
  "Oleme asutanud uue ettevõtte, mis ei võta Estonian Airi äri üks ühele üle, tema äriplaan on Tallinnast pakkuda otselende, ning küllap kasutaks ta ära olukorda, et Estonian Airist jääks turg tühjaks," kirjeldas Michal. Ta lisas, et lennunduses on asjatundjate kogemusel väike omapära – uute lennufirmade lisandumine tuleb üldjuhul kasuks ka juba varasemast samal turul tegutsevatele ettevõtetele. "Laieneb sihtkohtade hulk ja see annab võimaluse transiitlendudeks," sõnas minister.
  Michali sõnul on teenust pakkuda soovivaid ettevõtteid ka praegu kindlasti rohkem kui üks. "Leedu kogemus siiski näitab, et tarbijale kasulik valikuvõimalus ja konkurents pikemas plaanis püsib, kui on pealinnas baseeruv ettevõte, mis hoiab elu käimas," viitas Michal uuele riiklikule firmale Nordic Aviation Group.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: tööturu tulevik on rohkem kui hämar
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Olukord tööturul on siiani püsinud suurepärane, ent oodatav majandusaktiivsuse aeglustumine seab sama trendi jätkumise küsimärgi alla, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
USA aktsiad lõpetasid börsinädala suure kukkumisega
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid nelja nädala pikkuse tõususeeria märkimisväärse langusega: Nasdaqi liitindeks taandus 2,01% ja Russell 2000 indeks 2,1%.
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid nelja nädala pikkuse tõususeeria märkimisväärse langusega: Nasdaqi liitindeks taandus 2,01% ja Russell 2000 indeks 2,1%.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Maasoojuspumbast oodatud sääst jäi tulemata
Maria Rojko Nisu pere vahetas maamajas õhksoojuspumba küll välja, kuid loodetud sääst jäi tulemata.
Maria Rojko Nisu pere vahetas maamajas õhksoojuspumba küll välja, kuid loodetud sääst jäi tulemata.
Eesti 200 lahkub Narva koalitsioonist
Eesti 200 lahkub Narva linna koalitsioonist, sest juhtimiskultuuri ja väärtuste erinevus Katri Raiki nimekirja esindajatega osutusid ületamatuteks, vahendab erakond pressiteates.
Eesti 200 lahkub Narva linna koalitsioonist, sest juhtimiskultuuri ja väärtuste erinevus Katri Raiki nimekirja esindajatega osutusid ületamatuteks, vahendab erakond pressiteates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.