Harry Tuul • 16. november 2015 kell 10:00

Lätis võeti Prantsuse kool valve alla

13. novembril Pariisis toimunud terroriakt sundis ettevaatusabinõud kasutusele võtma ka Riias.  Foto: EPA

Täna valvavad Riias asuvat Jules Verne'i nimelist Prantsuse kooli politseinikud, vahendas Läti televisioon.

Ühelt poolt püütakse sellega tagada turvalisus ning teisalt rahustada kooli õpilasi seoses 13. novembri sündmustega, vahendas Läti Delfi. Täna on esimene koolipäev pärast Pariisis toimunud terrorirünnakut.

Läti põhiseaduse kaitse büroo (SAB) endine juht Jānis Kažociņš rääkis täna usutluses riigitelevisioonile, et Läti võib juhuslikult pälvida ISISe äärmuslaste tähelepanu. „Kui öeldakse, et Lätis on ohutase praegu madal, siis võib see äkki muutuda, me võime juhuslikult pälvida Daeshi [ISIS – toim.] või mõne teise äärmusrühmituse tähelepanu ning olukord on kohe teine,“ sõnas Kažociņš, vahendas Läti Delfi.

Tallinnas korraldasid koolid täna hommikul kell 9.45 Gustav Adolfi Gümnaasiumi hoovis mälestusürituse neile, kes hukkusid kõige võikamal moel 13. novembri Pariisi terrorirünnakutes. Lisaks GAGile osales mälestusüritusel Tallinna Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasiumi koolipere ning üleskutsega liitusid Tallinna 21. Kool, Tallinna Saksa Gümnaasium, Tallinna Inglise Kolledž ja Tallinna Reaalkool.

„Me seisame maailma kurjusele ja vihkamisele vastu õlg õla kõrval, tehes koostööd kõikidega, kes armastavad elu, rahu ja sõprust. Alustades perekonnast ja koolikogukonnast kuni kõige laiemapõhjalise rahvusvahelise koostööni,“ selgitas Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur saadetud teates.

Hetkel kuum