Alyona Stadnik • 25. november 2015 kell 14:15

Teder: Tallinna sadama ala on nagu Dubai

Ettevõtja Hillar Teder  Foto: Raul Mee

Tallinna sadama ala näeb välja nagu Dubai, nii palju kraanasid on, ütles ettevõtja Hillar Teder.

"Inimesed on hakanud viimasel ajal investeerima kinnisvarasse," märkis Teder. Inimeste hinnangul kinnisvara säilitab raha väärtuse ehk investeering on seal kaitstud," märkis ta. 

Investeeringuid kinnisvarasse on tema hinnangul tagant tõuganud ebastabiilne situatsioon Venemaal. "Eestisse on jõudnud Ukraina ja Venemaa raha, nende raha, kes tahavad selle pealt teenida," selgitas Teder. 

Lisaks võivad sellest aastast pensionifondid 100% rahast investeerida kinnisvarasse, varem oli lubatud 10%. „Pensionifondide jaoks on investeerimine kinnisvarasse huvitav," tõdes Teder. Tema sõnul tulevad investeeringud juba ka Soome pensionifondidest.

Tallina sadama ala on Tederi sõnul hästi arenenud. "Mitte iga soomlane ei tea, kus asub raekoda, aga iga soomlane teab, kus asub Viru hotell, seega investeerida sadama ja hotelli vahele on mõistlik," sõnas Teder. 

Teder tutvustas oma Admiraliteedi basseini äärset arendust Porto Franco, mis on 160 miljoni euro suurune investeering. „Äriga on nii, et kõigepealt peab see välja tulema näppude peal ja siis võib selle sisestada Exelisse," rääkis ta. Tema sõnul läheb Porto Francos rendiks 75 000 ruutmeetrit. "Katastroofiline stsenaarium oleks 10 eurot ruutmeetri kohta kuus ehk aastatulu oleks 9 miljonit aastas. Reaalne oleks 15 eurot ruutmeetri kohta ja optimistlik oleks umbes 20 eurot," rääkis Teder. 

 

Hetkel kuum