• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Michali soov: kui teised mõtlevad, siis eestlane juba tegutseb

  Majandusminister Kristen MichalFoto: Eiko Kink, Äripäev

  Poleks Eesti moodi, kui me ei arendaks oma energiasektorit nutikamaks, kasutades IT-valdkonna eeliseid. Kui teised Euroopa Liidu riigid alles mõtlevad, siis eestlased juba teevad, rääkis majandus- ja taristuminister Kristen Michal täna energiakonverentsil.

  Michali sõnul on riigi tähtsamad energiapoliitilised valikud energiaühendused, taastuvenergeetika ja energiatõhusus. “Need kolm liitsõna on riigi energiapoliitilised valikud, et tagada tarbijatele varustuskindlus ja soodne energia hind ilma keskkonda liialt koormamata,” lausus minister.
  "Koos elektrituru avamisega juurutatud elektri tarbimise statistika andmeladu on funktsionaalsuselt ainulaadne. Juba mõtlevad ettevõtted, kuidas selle tohutu andmehulga abiga luua meile uusi teenuseid ja võimalusi. 2017. aastaks kõikidele elektritarbijatele paigaldatavad kaugloetavad arvestid annavad reaalse võimaluse arvestada tarnitud elektrit. Seega saab ka energiasektoris luua paremaid ja innovaatilisemaid lahendusi. Eesti on selles osas hea näide,” rääkis Michal.
  Minister tõi näite, et kogutud andmeid kasutades võivad näiteks pesumasinatootjad hakata müüma masinaid, mis lülitavad end sisse siis, kui elektri hind on kõige soodsam, ja avaldas lootust, et Eestis leidub tulevikus pesumasinatootja, kes oskab neid võimalusi ära kasutada.
  Äripäeva teemaveebi ehitusuudised.ee ja advokaadibürooga Glimstedt koostöös korraldatav energia aastakonverents toimub juba kuuendat korda. Konverentsil annavad energiavaldkonna arvamusliidrid, ettevõtjad ja võtmeisikud ülevaate energiaturul toimuvast, mõjudest ning arengusuundadest.
  Loe energiavaldkonna kuumadest teemadest pikemalt teemaveebist ehitusuudised.ee.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.