• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA rahandusministeerium: Putin on korrumpeerunud

  Vladimir PutinFoto: epa

  USA rahandusministeeriumi esindaja lausus BBC saates "Panorama", et peab Venemaa presidenti Vladimir Putinit korrumpeerunuks.

  Kuigi USA on pannud Putini lähikondlastele peale sanktsioonid, on tegu esimese korraga, mil institutsioon teda otsesõnu korruptsioonis süüdistab.
  Putini pressiesindaja Dmitri Peskov lausus BBC pooletunnist saadet kommenteerides, et „sellistele teemadele ei pea üldse vastama, kuna tegu on väljamõeldisega“.
  Adam Szubin USA rahandusministeeriumist lausus, et Ameerika Ühendriigid on juba aastaid teadnud, et Venemaa president on korrumpeerunud. „Me oleme näinud, kuidas ta on oma liitlastel ja sõpradel aidanud riigi varadest rikkaks saada, samas marginaliseerides neid, keda ta sõbrana ei näe. Olgu tegu Venemaa energiarikkuse või riigihangetega, ta suunab mõlemad neile, kes toovad talle kasu ja jätab kõrvale need, kes seda ei tee. Minu jaoks on see korruptsioon,“ rääkis Szubin.
  USA valitsus pani 2014. aastal mitmele Kremli siseringi kuuluvale isikule sanktsioonid peale. Samuti teatas USA valitsus toona, et Putin on teinud erainvesteeringuid riigi energiasektorisse. Sellest hoolimata ei süüdistanud ameeriklased Putinit toona otseselt korruptsioonis.
  Peidetud varandus
  Mis puutub idanaabri riigipea isiklikku rikkust, siis sellel teemal Szubin ei peatunud. Ta ei kommenteerinud CIA 2007. aasta raportit, mille kohaselt peaks Putini rikkus ulatuma 40 miljardi dollarini. Küll aga väitis ta, et Putinil on väga palju selliseid rikkusi, millest keegi ei tea.
  Szubin lausus, et ametlikult teenib Putin presidendina aastas umbes 110 000 dollarit. See aga ei kajasta kindlasti tema tegelikku rikkust ning aastatega on Putin Szubini sõnul õppinud osavalt oma rikkust varjama.
  Kreml mõistagi ütleb, et selline jutt ei vasta tõele. „See on lihtsalt jama,“ vastas Putin 2008. aastal küsimusele, kas ta võiks olla Euroopa rikkaim mees.
  Kui Putin ja tema lähikondsed eitavad järjekindlalt Vene riigipea rikkusi, räägivad tema endised siseringi inimesed teistsugust juttu.
  Dmitri Skarga, kes juhtis Venemaa riiklikku laevandusettevõtet Sovkomflot, lausus, et Putin sai endale läbi offshore-firma varem Roman Abramovitšile kuulunud 57meetrise luksusjahi. Skarga lisas, et jahiga kaasnevad kulud tasuti riigikassast.
  Skarga ütles, et jahiga seonduvat hoiti vaka all, kuna see kuulus Vladimir Putinile isiklikult, mitte Venemaale.
  BBC küsis kommentaari ka Abramovitšilt, kelle advokaadid lükkasid tagasi kõik väited oma kaitsealuse ning temaga seotud spekulatsioonide kohta.
  Putin BBCle intervjuud anda ei soovinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.