Äripäev • 29. veebruar 2016 • 1 min
Jaga lugu:

Venemaal tõusevad autokütuse hinnad

Lukoili tankla Moskvas.  Foto: EPA

Venemaa president Vladimir Putin kirjutas alla seadusele, mis tõstab aprillist kogu riigis bensiinilt ja diiselkütuselt kogutavat aktsiisi, vahendas Kremli koduleht.

Bensiini hind tõuseb kahe rubla (2 eurosenti), diiselkütuse hind rubla võrra liitri pealt. Venemaa Statoilis tuleb praegu kütus 95 eest maksta 37,10 rubla (44 eurosenti) liiter, diiselkütuse eest aga 34,97 rubla (42 eurosenti) liiter.

Tegemist on juba teise kütusehinna tõusuga Venemaal sel aastal. Jaanuarist kerkis bensiini Euro-5 hind 36,1 protsenti 7,53 rubla (9 eurosendi) võrra liitri eest, diiselkütuse hind aga kerkis 20,2 protsendi ehk 4,15 rubla (5 eurosendi) võrra liitrist.

Reedel võttis seaduse vastu ka Riigiduuma ning samal päeval teatas rahandusministri asetäitja Juri Zubarev, et aktsiisitõus peaks lisama eelarvesse 75,4 miljardit rubla. Ta rõhutas, et hinnatõus oli sundsamm ning üks võimalus saada kokku riiklik eelarve.

Eelmisel aastal kallines Venemaal bensiin 4,8 protsendi võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt