Piret Reiljan • 10. märts 2016 kell 10:00

Väino Pentus tunnistati süüdivaks

Autorollo kriminaalasjas süüdistatav Väino Pentus kohtusaalis.  Foto: Andras Kralla

Tänasel Autorollo kriminaalasja istungil sai teatavaks, et Väino Pentusele tema kaitsja poolt taotletud ja nelja kuu võrra menetlust venitanud psühhiaatriline ekspertiis tunnistas Pentuse süüdivaks ning kohtumõistmine tema üle saab jätkuda.

Ekspertiisiga venis kriminaalasja menetlemine umbes neli kuud, järgmine istung Pentuse ja teise kohtualuse Siim Roode tegevuse üle Autorollos toimub 5. aprillil. Väärib märkimist, et Autorollo asja tsiviilvaidluses, kus on kostjad ka poliitpaar Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus, tuleb riigikohtu otsus 23. märtsil.

Autorollo kriminaalasi võttis üllatava pöörde mullu detsembris, kui Harju maakohus rahuldas taotluse, milles süüdistatava Väino Pentuse kaitsja nõudis Pentusele psühhiaatrilist ekspertiisi. Taotluse eesmärk võis olla tõendada, et Autorollo juhatuse liige Väino Pentus polnud võimeline vastutama oma tegude eest 2010. aasta kevadel, kui veofrima tühjaks kanditi. Samas võis ekspertiisi taotlemise eesmärk olla ka aja võitmine.

Autorollo kriminaalasjas on kohtus ütluste andmisest keeldunud nii Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus tunnistajatena kui ka süüdistatavad Siim Roode ja Väino Pentus.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab advokaat Siim Roodet ja Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentust OÜ Autorollo maksevõime olulises vähendamises ja püsiva maksejõuetuse süvendamises ning võltsitud dokumentide kasutamises. Pentusele on esitatud süüdistus ka raamatupidamise kohustuse rikkumises ja omastamises.

Hetkel kuum