Äripäev • 11. märts 2016
Jaga lugu:

Swedbanki viga tõi tuhandeid maksuvõlglasi

Swedbank  Foto: Erik Prozes

Swedbanki kaudu maksu- ja tolliametisse eile makse tasunud isikutel võib e-maksuamet/e-toll näidata intressivõlga, teatas amet.

9. märtsi ööl viis Swedbank läbi IT-uuenduse, milles oli paraku viga. Vea tõttu on tekkinud olukord, kus panga kaudu 10. märtsil tehtud ligi 2500 makset küll jõudis maksu- ja tolliameti kontole, kuid mitte online-süsteemi, ja seetõttu võib e-maksuametis/e-tollis olla esialgu näha intressivõlg, teatas maksuamet.Neist suurem osa puudutas tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsiooni (TSD) makseid. Maksuamet lubas uuendada intressiarvestuse peatselt ja ühegi sellise makse puhul intressi kindlasti mitte arvestada. Maksete info saab maksuameti kinnitusel kõige hiljemalt uuendatud laupäeva hommikuks.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum