Äripäev • 8. aprill 2016 kell 12:27

Kreml: Putini sõbra rahaasjad on absoluutselt tema eraasi

Putini sõber, tšellist Sergei Roldugin, kelle offshore-firmadest on kummaliste tehingutega läbi käinud 2 miljardit dollarit.  Foto: AFP

President Putini sõbra, tšellist Sergei Roldugini finantstehingud on tema eraasi ja selle kohta ta avalikkusele aru andma ei hakka, teatas täna Putini pressiesindaja Dmitri Peskov.

Infot selle kohta, et Roldugin teeks midagi Venemaal seadusega keelatut, Kremlil pole, lisas ta.

Roldugini nimi tuli avalikkuse ette advokaadifirmast Mossack Fonseca lekkinud nn Panama nimekirjadest, millest selgub, et president Vladimir Putini ammusel sõbral on kaks offshore-firmat, mille kaudu on tehtud kahtlasi tehinguid teiste Putini lähiringi inimeste ja firmadega. Selliseid tehinguid on tuvastatud umbes 2 miljardi dollari väärtuses.

Eile ütles Putin selle teema kommentaariks, et Roldugin üritab äri teha, aga miljardeid dollareid tal pole.

Ajakirjanikud küsisid täna Peskovilt kommentaari presidendi teisegi avalduse kohta, et peaaegu kogu teenitud raha on Roldugin kulutanud „välismaalt muusikainstrumentide ostmisele ja nende Venemaale toomisele“.

„Ma ei arva, et keegi tahaks avalikustada oma isikliku elu üksikasju, oma vara, kõige vähem tema, sest see on absoluutselt eraasi, mis puudutab ainult Sergei Rolduginit - senimaani, kuni see on vastavuses meie riigi seadustega. Igasugune info selle kohta, et see on vastuolus Venemaa seadustega, ei pea paika. Vaat sellest tulebki lähtuda,“ pani Kremli pressiesindaja ajakirjanikud paika.

Hetkel kuum