Ave Lepik • 16 aprill 2016

Karl Vaino lapselaps teenib rohkem kui tema leivaisa Putin

Anton Vaino  Foto: rosteh.ru

Puna-Eesti eelviimase juhi Karl Vaino pojapoeg Anton Vaino, kes on Venemaa presidendi administratsiooni ülema asetäitja, teenib rohkem kui president Putin.

Vaino aastateenistus oli 10,11 miljonit rubla ehk 135 000 eurot, Putin aga deklareeris oma sissetulekuks 8,9 miljonit rubla ehk 120 000 eurot, selgub eile Kremli kodulehel avaldatud presidendi ja tema administratsiooni liikmete majandushuvide deklaratsioonist.

Venemaa eestlane Karl Vaino oli aastast 1978 EKP Keskkomitee esimene sekretär ning ta vabastati ametist 1988. Seejärel siirdus ta Moskvasse. Mais saab ta 93aastaseks.

Tema poeg ja Antoni isa Eduard on kontserni AvtoVAZ korporatiivse arengu asepresident.

Deklaratsiooni järgi kuulub 44aastasele Anton Vainole 2840ruutmeetrine kinnistu, 454ruutmeetrine eramu, 111ruutmeetrine korter ning kaks parkimiskohta. Lisaks on tema kasutuses üle 6000ruutmeetrine kinnistu ja 155ruutmeetrine korter, mis kuulub võrdsetes osades tema pojale ja naisele.

Märkimisväärne on aga Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi aastapalk – 36,7 miljonit rubla ehk ligi 490 000 eurot (aasta varem oli tema sissetulek 9,18 miljonit rubla). Talle kuulub kolm korterit (111, 112 ja 55 ruutmeetrit) ning parkimiskoht, lisaks on tema kasutuses kaks kinnistut ja 779ruutmeetrine elumaja. Talle kuulub ka Toyota Land Cruiser 200.

Siiski ei küündi Peskovi aastasissetulek veel tema randmel oleva kella hinnani, mis maksab spetsialistide hinnangul 38 miljonit rubla. See olevat abikaasa Tatjana Navka kingitus talle pulmadeks, mis peeti mullu augustis.

Peskov on oma abikaasa, endise iluuisutamise olümpiavõitja Tatjana Navka aastasissetulekuks märkinud 89 miljonit rubla ehk 1,2 miljonit eurot. Naisele kuulub kaks kinnistut ja 779ruutmeetrine maja, lisaks neli korterit (180, 108, 78 ja 126 ruutmeetrit, viimane korter asub USAs). Tal on veel kaks sõiduautot Mercedes, üks Lexus ja üks ATV Yamaha. Navka nimi käib läbi Panama offshore-firmade lekkeskandaalist: talle kuulub Briti Neitsisaartel registreeritud Carina Global Assets Ltd.

Hetkel kuum