Kaisa Gabral • 26. aprill 2016
Jaga lugu:

Stalmeister: meil oli väga hea aasta!

Janek Stalmeister vasakul (AS Tallink Grupp juhatuse esimees) ja Ain Hanschmidt (AS Infortar juhatuse esimees)  Foto: Andres Haabu

Tallink Grupi tegevjuhi Janek Stalmeistri sõnul oli neil hea aasta ja nad soovivad aktsionäridega head tulemust jagada.

Tallink Grupp teatas, et kutsub kokku võlakirjaomanike koosoleku, et saada luba maksta dividendideks kogu eelmisel aastal teenitud kasum. 

Ettevõtte juht Janek Stalmeister ütles, et kuigi plaan on kindel, ei ole otsus veel kindel. „Kasumi jaotamise otsust pole veel tehtud, otsus oli küsida võlakirjaomanikelt luba jaotada poole kasumi asemel ära kõik kasum. Kõigepealt me küsime ja alles siis saame teha oma ettepanekud,“ lausus Stalmeister.

Tema sõnul oli Tallinkil mullu hea aasta. „Võiks ju jagada head tulemust aktsionäridega,“ põhjendas Stalmeister.

Kui võlakirjaomanikud ei peaks ettepanekuga nõustuma, jääb Tallink kehtivate võlakirjatingimuste juurde, mis on seadnud omakapitali väljamakse piiranguks maksimaalselt 50% eelmise majandusaasta kasumist. „Eks siis peame lähtuvalt sellest oma ettepaneku kujundama,“ lisas Stalmeister.

Tallink Grupi aktsionäri ASi Infortari nõukogu liige Kalev Järvelill oli telefonis napisõnaline. "Mis siin ikka kommenteerida, omanikele makstakse lihtsalt raha välja," ütles ta. Küsimuse peale, kuhu omanikud (näiteks AS Infortar) raha investeerida soovivad, vastas Järvelill: "Küsige iga omaniku käest eraldi, mida ta sellega teeb. Head päeva!"

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum