Rainer Saad • 26. aprill 2016 kell 12:00

Swedbankil Tallinki aktsiale tugev ostusoovitus

Tallinki reisilaev Tallinna sadamas.  Foto: Raul Mee

Swedbankil on Tallinki aktsiale tugev ostusoovitus ja hinnasiht 1,25 eurot.

Swedbank prognoosis 13. aprillil Tallinna börsifirmade tulemuste eelvaates, et esimeses kvartalis langevad Tallinki kütusekulud võrreldes eelmise aasta sama ajaga peaaegu 30%. Pank prognoosis Tallinki EBITDA (kulumieelse kasumi) kasvuks 3,5 miljonit eurot, 23,44 miljonile eurole.

Lisaks paranevale EBITDA-le ootas Swedbank laevanduskontserni finantskulude vähenemist. "Prognoosime puhaskasumi paranemist 10 miljoni euro võrra,“ kirjutas pank.

Swedbank prognoosis Tallinki esimese kvartali käibeks 199 miljonit eurot, mis on 5% parem kui eelmisel aastal samal ajal. EBITDA-le oodati kasvu 20%, 23,44 miljonile eurole. Puhaskahjumiks prognoositi 3,16 miljonit eurot. Eelmisel aastal oli puhaskahjum esimeses kvartalis 13,35 miljonit eurot.

Dividendiprognoosis teatas pank, et ootab laevanduskontsernilt dividendi 4 senti aktsia kohta. Täna teatas Tallink, et tahaks aktsionäridele dividendideks maksta kogu kasumi, mis teeks 9 senti dividendi aktsia kohta.

Tallinki aktsia oli kella 15 seisuga tõusnud 6%, 0,98 eurole. Tallink avaldab esimese kvartali tulemused 12. mail.

Hetkel kuum