Äripäev • 26. aprill 2016 kell 10:51

Valitsus süstis raha tähtsate ehitiste edenemisse

Moskvas asuva Eesti saatkonnahoone fassaad.  Foto: estemb.ru

Valitsus kiitis heaks riigile oluliste kinnisvaraobjektide investeeringud, mis teiste seas toovad kaks uut päästekomandot, kaunite kunstide koolile uue õppehoone ning CO2 kvootide müügitulu toel lasteaedade renoveerimise.

Peaminister Taavi Rõivas selgitas pressiteate vahendusel, et valitsus investeerib aastas keskmiselt 70 miljonit eurot, et ehitada uusi ja korda teha seniseid riigile vajalikke hooneid. Riigi eelarvestrateegia 2017-2020 raames kindlustas valitsus rahalise katte kaheksale projektile, mille projekteerimist või ehitamist saab alustada juba sel aastal. 

Suurprojektidest otsustati: 

Eesti saatkonnahoone remont Moskvas;

Kaunite kunstide kooli projekteerimine, et tuua ühe katuse alla Georg Otsa nimeline muusikakool, Tallinna muusikakeskkool ja Tallinna balletikool;

Rüütelkonna hoone väljaehitamine Toompeale, kuhu 2018. aastaks tuleb Euroopa Liidu eesistumise ajaks riigi esindushoone;

Kommunismiohvrite memoriaali projekteerimine Maarjamäele (valmimine kavas Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamise aastaks 2018);

Lennusadama projekti lõpetamine;

Vändra ja Vastseliina päästekomando hoonete ehitus;

Riigikohtu hoone renoveerimisprojekt.

Lisaks otsustas valitsus CO2 kvootide müügitulu arvelt toetada kohalikke omavalitsusi, et renoveerida lasteaedu ja hooldekodusid. Aastani 2017 on planeeritud lasteaedadesse investeerida ligikaudu 14 miljonit eurot ja hooldekodudesse ligikaudu 12 miljonit eurot. 

Varem otsustas valitsus riigi eelarvestrateegia raames rahastada Euroopa Liidu IT-agentuuri hoone, Ugala teatri, Eesti Rahvusringhäälingu uudistehoone, Tallinna vangla, Pärnu politsei- ja päästeameti ühishoone, Tallinna uue kohtumaja, terviseameti uue hoone, Tallinna ajaloo- ja filmimuuseumi Maarjamäe kompleksi, Arvo Pärdi keskuse, Lilleküla staadioni ja Nukuteatri hoovimaja projekteerimist, ehitamist või laiendamist.

Hetkel kuum