Äripäev • 13. mai 2016
Jaga lugu:

YIT teeb TÜ raamatukogus üle 6 miljonilise remondi

TÜ raamatukogu.  Foto: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

AS YIT Ehitus alustab Tartu ülikooli raamatukogu remonti, mille käigus uuendatakse nii raamatukogu siseruume kui ka välisosa.

Tööde kogumaksumus on 6 695 970 eurot.

Remont on pikaajaline ja seda tehakse mitmes etapis. Kogu hoone saab renoveeritud tuleva aasta sügiseks. Tööde tulemusena viiakse raamatukogu hoone tänapäeva nõuetele vastavaks ning parandatakse nii töötajate kui kasutajate tingimusi.

Remonditööde hulka kuuluvad tuletõkketsoonide ja evakuatsiooniväljapääsude ehitus, reisijate ja kaubaliftide paigaldus ning hoone sisemuses mastaapsed ehitus- ja viimistlustööd. Projekti koosseisu kuulub hoone tugev- ja nõrkvoolusüsteemide ning tehnosüsteemide rekonstrueerimine. Lisaks värskendatakse ka raamatukogu ümbrust – rekonstrueeritakse hoone esine väljak, siseõu ning hoone ümbruse haljastus, paigaldatakse hulgaliselt jalgrattahoidlaid.

Viimati läbis raamatukogu suurema remondi 2012. aastal CO2 heitmekvoodi projekti raames. Raamatukogu on suletud 23. juunist ligikaudu 4. oktoobrini 2016.

YIT Ehitus AS kuulub Soome kontserni YIT. Ettevõttel on üle 5300 töötaja kaheksas riigis. 2015. aastal oli YITi müügitulu ligi 1,7 miljardit eurot. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Helsinki börsil.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum