Pille Ivask • 18. mai 2016
Jaga lugu:

Brexit lõi britid kahte lehte

Loosungid  Foto: epa

Viimaste arvamusküsitluste põhjal on endiselt raske prognoosida, missuguse tulemusega lõpeb 23. juunil peetav referendum Suurbritannia liikmelisuse üle Euroopa Liidus.

Referendum peetakse viie nädala pärast ning praegu jagunevad britid jätkuvalt kahte leeri: pooled on Brexiti poolt ja pooled vastu, vahendab Reuters. Veelgi enam, arvamusküsitlused annavad vastakaid tulemusi.

TNSi tehtud arvamusküsitluse põhjal pooldab 53 protsenti brittidest Brexitit, selle vastu on 47 protsenti küsitletuist. Samas selgus ORBi telefoniküsitluse põhjal, et Brexiti vastastel on võrreldes pooldajatega 15 protsendi suurune edumaa.

ORBi tegevdirektor Johnny Herald lausus intervjuus Reutersile, et olukord on segane. „Ma ei tea, mida sellest küsitluse tulemusest arvata. Veebi- ning telefoniküsitluse vahel on suur erinevus,“ nentis ta.

JPMorgani sõnul viitavad nõnda erinevad uuringutulemused sellele, et referendumi tulemus on lahtine ning arvamusküsitluste tulemustesse tuleks suhtuda skeptiliselt.

Jaga lugu:
Hetkel kuum