Pille Ivask • 20. mai 2016 kell 5:16

Clinton: Trump ei sobi presidendiks

Hillary Clinton  Foto: epa

Hillary Clinton lausus eile CNNile antud intervjuus, et Donald Trump pole piisavalt kvalifitseeritud, et olla USA president.

Clinton selgitas, et Trumpi viimase aja käitumine ning väljaütlemised on näidanud, et ta ei kõlba presidendiks. Tegu on Clintoni seni kõige teravama kriitikaga vabariiklaste presidendikandidaadi suunal.

Clinton kritiseeris Trumpi puhul muu hulgas viimase kriitikat Suurbritannia peaministri David Cameroni kohta, samuti tõi negatiivse arenguna välja asjaolu, et Trump soovib Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga tuumaläbirääkimisi pidada. 

„Ma tean, kui raske töö see on. Me vajame siin rahulikku meelt, aga ka tugevust ning teadmisi, ning ma ütlen, et ta ei ole piisavalt kvalifitseeritud, et olla USA president,“ lausus Clinton, kes veel aprillis põikles taolisest küsimusest kõrvale ning vastas Trumpi USA presidendiks sobivuse kohta, et „see on rahva otsustada“.

Clintoni teravaim kriitika Trumpi aadressil puudutas asjaolu, et Trump tahab keelata moslemitel USAsse sisenemise. „Kui sa kandideerid USA presidendiks, siis kogu maailm kuulab ja vaatab sind. Seega, kui sa ütled, et moslemid ei saa USAsse siseneda, saadab see omakorda sõnumi islamimaailmale ning ka terroristidele,“ lausus Clinton ja lisas, et Trumpi väljaütlemised aitavad terroristlikke organisatsioone, kes tahavad enda sekka liikmeid värvata.

Ühtlasi avaldas Clinton, et tema strateegia Trumpi vastu on välja tuua need aspektid, mis on vaenulikud inimeste suhtes. „Ma arvan, et see on see, mida inimesed näha tahavad,“ lisas Clinton.

Ühtlasi puudutas Clinton ka EgyptAiri lennuõnnetust, märkides, et tõenäoliselt on tegu õnnetusega, mille taga on terroriorganisatsioonid. „See omakorda tähendab, et on vaja tugevamat juhtimist – see on midagi, mida vaid USA saab tagada,“ lausus ta.

Hetkel kuum