Pille Ivask • 4. juuli 2016 kell 10:30

Brexiti vedur Farage astub partei liidri kohalt tagasi

Nigel Farage  Foto: epa

Suurbritannia Iseseisvuspartei (UKIP) juht Nigel Farage teatas, et astub erakonna liidri kohalt tagasi.

“Referendumi ajal ütlesin ma, et ma tahan oma riiki tagasi. Nüüd tahan ma oma elu tagasi,” lausus Farage, andes mõista, et ta tahab rohkem aega pühendada oma eraelule ja muudele tegemistele väljaspool poliitikat, vahendab The Guardian.

Today I have decided to stand aside as Leader of @UKIP. I have got my country back, now I want my life back https://t.co/gUiXrfBQnP— Nigel Farage (@Nigel_Farage) July 4, 2016

Farage on UKIPit juhtinud väikeste pausidega 2006. aastast saadik. Kuigi Farage loobus partei liidri kohast pärast möödunud aasta mais toimunud üldvalimisi, muutis ta hiljem meelt ja naasis oma ametikohale. Ta lubas, et seekord seda ei juhtu. “Brexiti pooldajate leeri võit tähendab, et minu poliitiline ambitsioon on saavutatud,” lisas Farage.

Partei käekäigu kohta ütles Farage, et UKIP on praegu heas positsioonis ning loodab ka edaspidi valimistel head tulemust teha. Samuti lausus ta, et loodab Suurbritannia peaministriks kedagi, kes on Euroopa Liitu kuulumise vastane.

Ühtlasi lisas Farage, et UKIPi saadikud kuuluvad Euroopa Parlamenti seni, kuni Suurbritannia Euroopa Liitu kuulub. 

Hetkel kuum