Mait Kraun • 8 juuli 2016

Börs: aktsiaturgudel jäi paar punkti rekordist puudu

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud jõudsid täna uute rekorditeni, sest tänane tööturu raport ületas kõigi ootusi, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks jõudis korraks ka kõrgemale 2130,82 punktist – see on kõigi aegade rekord, mis saavutati eelmisel aastal. Viimase kaheksa päevaga on indeks tõusnud lausa 6 protsenti ja USA aktsiate väärtus on samal ajal kasvanud 1,4 triljoni dollari võrra. USA 2-aastaste võlakirjade tootlus tõusis.

Aktsiaturud hakkasid tõusma, sest USA juuni tööturu raport andis märku, et maailma suurim majandus on siiski heas seisus. Terve nädala jooksul on USAst tulnud häid majandusandmeid. USA ettevõtted lõid möödunud kuul juurde 287 000 uut töökohta, mis on parim näitaja alates möödunud aasta oktoobrist. Wall Street Journali küsitletud ökonomistid ennustasid, et juunis luuakse 165 000 uut töökohta.

 „Me oleme alati tundnud, et Brexiti müügilaine oli liialdatud. Seega ei ole üllatav, et aktsiaturud nii kiiresti taastusid,“ ütles investeerimisfirma Robert W. Bairdi investeeringute juht Bruce Bittles. „Võlakirjaturud ei paku aktsiaturgudele konkurentsi. Kõrgemad hinnad meelitavad turule investoreid juurde.“

S&P 500 indeks tõusis päeva keskel küll rekordist kõrgemale, kuid sulgus päeva lõpuks 2129 punktil (+1,5 protsenti). Viimati tegi indeks päevasisese rekordi 286 päeva tagasi. Dow Jonesi indeks kallines 1,4 protsenti ja lõpetas päeva 18 146 punktil.

WTI toornafta hind kallines täna 0,2 protsenti ja Brent lisas 0,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 45,24 ja 46,65 dollarit. Kulla hind lõpetas päeva 1366 dollaril untsist. Väärismetalli hind tõusis juba kuuendat nädalat järjest.

 

 

Hetkel kuum