Alyona Stadnik • 8. juuli 2016 kell 21:01

"Maksuameti kõne ehmatab ära"

Suveüritustel toitu pakkuvad ettevõtted on maksuameti huviorbiidis.  Foto: ANDRES TEISS / POSTIMEES / Scanpix

BBQ Service OÜ juhatajal Silja Pitelkov rääkis, et enne Õllesummerit võttis maksuamet nendega ühendust ja tuletas meelde, et ka ajutisi töötajaid tuleb registreerida. Selline kõne ehmatab alguses ära küll, märkis ta.

„Meil on ajutised töötajad alati registreeritud," lausus Pitelkov. "Tänavu enne Õllesummerit nad helistasid ja kontrollisid, kas me oleme oma ajutisi töötajaid registreerinud. Siis nad uurisid ja helistasid tagasi ning vabandasid, et jah, informatsioon on õige.“

Äripäev kirjutas, et maksuamet suvel ei puhka, vaid otsib töötajate registrit takseerides üritustel ja toitlustusasutustes maksudega patustajaid.

Pitelkovi sõnul nad eelmisel aastal sellist kõnet ei saanud. Ta tõdes, et maksuameti kõne ehmatab alguses ära küll. Ta lisas, et eelmisel aastal ta pidas oma MTÜga võitlust maksuametiga ja kulutas palju närvirakke. „Minul ei ole maksuametiga head kogemust olnud,“ sõnas Pitelkov. „Aasta aega on meie elust kadunud ja kõik tühja põhjuse pärast. See oli maksuameti töötaja jonni pärast, kes tegi meile trahvi, aga pärast mina võitsin.“

Pitelkovi sõnul maksuamet kiusab väikeettevõtteid, neid, kellel on raha vähe ja kes tegelevad ettevõtlusega oma põhitöö kõrvalt ning peavad vaeva nägema paberimajandusega.

Hetkel kuum