• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti üllatas riigivõlaga

  Eesti laenab kõige vähem Foto: epa

  Eesti riigivõlg üllatas tänavu esimeses kvartalis kahanemisega ajal, kui enamikul naabritel kasvab see rekordkiirusel, selgub värsketest Eurostati andmetest.

  Kui Eesti riigivõlg suhtena SKPsse kahanes tänavu esimeses kvartalis võrrelduna eelmise aastaga 0,4 protsendipunkti, siis naabrid Läti, Leedu ja Soome olid kiireima kasvuga kohe pärast Kreekat. Lätis kasvas riigivõlg suhtena SKPsse 2,9, Leedus 2,1, Soomes 3,7 protsendipunkti. Võrdluseks: Kreeka võlg kasvas 5,8 protsenti.
  Kui Eesti riigivõlg on aastaga kahanenud ligi 30 miljoni euro võrra, siis lätlased ja leedulased on laenanud juurde ligi miljard eurot ning soomlased 9,5 miljardit eurot. Tõsi, ka Rootsis kahanes riigivõlg suhtena SKPsse koguni 2,1 protsenti, kuid seda peamiselt kiire majanduskasvu mõjul, sest rahaliselt kasvas võlg ca 1,5 miljardit eurot.
  Eesti on endiselt konkurentsitult kõige väiksema võlaga riik Euroopa Liidus. Kui Eesti võlg jääb eurostati andmetel 9,6 protsendini SKPst, siis järgmisel Luksemburgil on 21,8 protsenti ning keskmine kogu Euroopa Liidus 84,8 protsenti, kahanedes kvartaliga poole protsendipunkti võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Aita valida Aasta Ettevõtja 2021
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.
Äripäev valib taas aasta silmapaistvaimat ettevõtjat. Teie ees on nominendid, kes sel aastal tiitlile rebivad.