Pille Ivask • 25. juuli 2016 kell 5:38

Maailmapanga president: Brexit põhjustab maailmamajanduses ebakindlust

Jim Yong Kim  Foto: epa

Maailmapanga president Jim Yong Kim teatas, et Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust on tekitanud turgudel ebakindlust, mille mõju võib jõuda ka maailmamajandusse.

Kim ütles Bloomberg Televisionis eile antud intervjuus, et varem peeti USA turgu kindlaks, ka eurotsoonilt ja Jaapanilt oodati positiivset arengut. “Brexit oli aga suur löök ning me proovime endiselt mõista, missugune on selle mõju. Globaalne majanduskasv valmistab tänavu jälle pettumuse,” jätkas Kim.

Juba enne Brexitit teatas Maailmapank, et on sunnitud 2016. aasta majanduskasvu prognoosi 0,5% võrra kärpima 2,4%le. Prognoosi revideeriti, sest arenenud riikide ettevõtete kulutused on kahanenud ning arenevatele turgudele valmistavad tõsist peavalu madalad toorainehinnad. 

Hetkel kuum