Äripäev • 28. juuli 2016 kell 10:18

Täitur saab loa tegutseda relvaregistris

Kohtutäiturid saavad ligipääsu tulirelvade registrile.  Foto: Raul Mee

Valitsus kiitis täna heaks teenistus- ja tsiviilrelvade registri põhimääruse muutmise, mis võimaldab kohtutäituritele ligipääsu tulirelvade registrile ning neil seal relvade võõrandamise keelumärkeid teha.

Siseminister Hanno Pevkur kommenteeris, et seadusemuudatus hoiab kokku politseinike ja kohtutäiturite aega. "Praegu esitab kohtutäitur PPA-le eraldi taotluse, edaspidi saab ta seda iseseisvalt teha paari nupuvajutusega. Lisaks on kohtutäituritel parem ülevaade seatud keelumärgetest ja täitemenetluse lõpetamisega saab need ka kohe eemaldada," sõnas minister.

PPA hinnangul kulub aastas keelumärgete tegemisele ligikaudu 333,3 töötundi. Viimase aasta jooksul on esitatud 523 keelumärke seadmise avaldust.

Hetkel kuum