Saksamaa türklased avaldasid meelt Erdogani toetuseks

01. august 2016, 09:15
Erdogani toetajad Kölnis
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160801/NEWS/160809997/AR/0/Erdogani-toetajad-Kölnis.jpg

Kümned tuhanded Saksamaal elavad türklased kogunesid eile Kölnis, et avaldada toetust Türgi presidendile Recep Tayyip Erdoganile.

Bloombergi andmeil oli Kölni tänavaile kogunenud umbes 20 000 inimest. Meeleavaldus, mille peamine slogan oli “Jah demokraatiale. Ei riigipöördele”, kujunes rahulikuks. Aktsiooni ajal loeti ette kõne, mis kutsus Euroopa riike avaldama toetust Türgi valitsusele.

Kuigi protestijad tahtsid ootasid, et nende meeleavaldusel näidataks rahvale ka Erdogani tervitust aktsioonile, keelasid Saksa võimud selle siiski ära. Protesti korraldajad on seesugust otsust teravalt kritiseerinud. Ühtlasi kaalusid Saksa ametnikud riigi meedia teatel kogu ürituse ärakeelamist, kuna protestiaktsiooni ajal võib tekkida probleeme inimeste turvalisusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2016, 08:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing