Vilja Kiisler • 14. august 2016 kell 12:44

Lätlased peavad Eestit Põhjalaks

Läti seimi liige Veiko Spolitis möödunud aastal Paides arvamusfestivalil.  Foto: Postimees/Scanpix

Eesti kuvand on Lätis väga positiivne, Eestit peetakse edukaks Põhjala riigiks, ütles Läti seimi liige Veiko Spolitis eile Paide arvamusfestivalil.

Eestiski politoloogina tuntud Spolitis rääkis, et lätlaste meelest on Eesti fantastiline, edasijõudnud Põhjala riik. „Eesti on palju rohkem saavutanud kui Läti,“ sõnas Spolitis, viidates konkreetselt kahele protsendile SKPst, mida Eesti panustab kaitsekuludesse, ja haldusreformile, mis käsil. Ta ütles end olevat kindel, et Eesti suudab Lätis palju paremini täita Euroopa Liidu eesistuja rolli, mille Läti on juba täitnud.„Väikeriigi ainus kaasavara on tema hea nimi, nagu vaesest perest paremasse abiellunul,“ rääkis Matti Maasikas, Eesti alaline esindaja ELi juures. „Tahaks öelda, et väikeriik, see on enesetunde küsimus, aga nii lihtne see siiski ei ole,“ sõnas ta paneelis, milles arutleti väikeriikide rolli üle globaalses poliitikas. „Väikeriiki ei jääda automaatselt kuulama, suurriiki kuulatakse alati.“ Endine välisminister, praegune eurosaadik Urmas Paet märkis, et tema ütleb Eesti kohta alati, et see on kompaktne riik – mitte väike.

Hetkel kuum