Mari Mets • 17. august 2016 kell 10:00

"Kruuda kinnipidamine oli 100% üllatus"

Ilmar Teeveti juhitud OÜ Vändra ootab Terelt 1,1 mln eurose arve tasumist.  Foto: Raul Mee

Oliver Kruuda kinnipidamine tuli Terelt 1,1 mln euro tasumist ootava OÜ Vändra omanikule Ilmar Teevetile täieliku üllatusena.

"Kruuda kinnipidamine tuli 100% üllatusena - kuidas selline asi saab mitte üllatusena tulla," kommenteeris ta. "Tuleb ära oodata, mis edasi saab, iga selline kinnipidamine ja eriti sellise saneerimise ajal on väga keeruline."

Võlausaldajana tundub talle kindlasti lootusetum oma raha kätte saada. "Ootame kohtuvekslid ära, meil on hulga raha Terelt saada, pole ju kuhugi põgeneda," lisas ta. 

Teevet ei tahtnud spekuleerida, mis võis viia Kruuda sellise käitumise ja kahlustusteni, et ta riiki petab. „Ootame kohtuotsused ära, selliseid analüüse on vara täna teha. Ei ole üldse kindel, miks seda (kinnipidamist ja kahtlustust – toim) vaja oli, võib-olla on seal hoopis midagi muud taga.“

Eile hommikul pidasid maksu- ja tolliameti uurijad maksukuritegudes kahtlustatavatena kinni kuus isikut, kelle seas oli ka AS Tere juhatuse liige Oliver Kruuda.

Eesti Päevalehe andmeil esitas Põhja prokuratuur Kruudale kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi 389 alusel, milleks on maksukohustuse varjamine ja tagastusnõude alusetu suurendamine. Seaduse kohaselt on maksuhaldurile andmete esitamata jätmise või valeandmete esitamise eest karistus kas rahaline või kuni viie aastane vangistus.

Hetkel kuum