Pille Ivask • 26. august 2016 kell 13:30

USA majanduskasv oodatust väiksem

USA lipp.  Foto: EPA

USA majandus kasvas teises kvartalis aastases võrdluses 1,1%, mis oli analüütikute prognoositust vähem, vahendab Bloomberg.

Esialgse prognoosi järgi oleks USA majandus teises kvartalis pidanud kasvama 1,2% võrra. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid nimetatud ajavahemikuks kasvu 0,9–2,8% vahel. Esimeses kvartalis kasvas USA majandus 0,8% võrra.

USA oodatust väiksem majanduskasv on ühtlasi kaasa toonud selle, et Föderaalreserv pole sel aastal seni intressimäärasid tõsta otsustanud.

“Ainuke tugev valdkond oli meie hinnangul kulutused tarbimisele,” lausus 4casti ökonomist David Sloan ja lisas, et kolmandas kvartalis peaksid USA majanduses siiski soodsamad tuuled puhuma. Eeskätt peaks majanduskasvu mootoriks olema tarbimine, kuna palgad peaksid tõusma, mis omakorda elavdab tarbimist.

Hetkel kuum