Mait Kraun • 12. september 2016 kell 11:45

Clintonil diagnoositi kopsupõletik

USA presidendikandidaat Hillary Clinton.  Foto: EPA

Hillary Clinton kukkus pühapäeval toimunud New Yorgi terrorirünnakute mälestusüritusel peaaegu kokku. Hiljem teatati, et tal diagnoositi kopsupõletik, vahendab Reuters.

Clintoni kampaaniameeskond oli sunnitud tunnistama, et 68aastase presidendikandidaadi tervis ei ole kõige paremas korras ning reedel diagnoositi tal kopsupõletik. Enne seda kurtis Clinton allergiate ja köhimise pärast.

Diagnoos tehti avalikuks paar tundi pärast seda, kui Clintonil oli New Yorgi terrorirünnakute mälestusüritusel püstiseismisega raskusi. Esialgu väitis Clintoni kampaaniatiim, et presidendikandidaat „kuumenes üle“.

Paljude demokraatide jaoks oli haiguse varjamine murettekitav ning kardetakse, et Clinton võib varjata ka e-mailide skandaaliga seonduvat.

Aktsiaturgude jaoks on tegemist aga järjekordse maamiiniga – kui Clinton peaks kandideerimisest loobuma või talle leitakse asendus, suurendab see valimistega seotud ebakindlust veelgi. See annab omakorda hoogu aktsiaturgude volatiilsusele.

Hetkel kuum