• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ebavõrdsus Saksamaal väheneb

  EurodFoto: PantherMedia/Scanpix

  Kuigi sakslased armastavad öelda, et rikkad saavad rikkamaks ja vaesed jäävad vaesemaks, ei pea see tänapäeva Saksamaal enam paika, vahendab Bloomberg.

  Nimelt selgub värskest uuringust, et madalamat palka teenivate inimeste kuusissetulek on võrreldes kõrget palka saavate inimestega suurenenud. See ühtlasi tähendab, et viimase kümnendi jooksul on ebavõrdsus Saksamaal kas veidi vähenenud või jäänud samale tasemele.
  Analüütikute arvates on 8,50 euro suuruse miinimumtunnipalga kehtestamine ebavõrdsuse vähenemisele kaasa aidanud.
  Kölni majandusuuringute instituudi uuringust selgub, et kui üldiselt korratakse kui mantrat, et sakslaste reaalpalgad pole tõusnud, tuleks siinkohal arvestada ka väga madalat inflatsiooni. 
  Ebavõrdsust mõõtva Gini koefitsiendi alusel on Saksamaa Euroopa Liidu riikide seas alles 17. kohal. Siinkohal märgivad uuringu autorid aga ära, et kuna pea neljandiku Saksamaa elanikkonnast moodustavad pensionärid, on Gini koefitsienti ilma kohandusi tegemata üsna mõttetu arvesse võtta, kuna pensionäride sissetuleku tagab üldiselt riik ehk nende sissetulek ei sõltu tööturul valitsevast olukorrast.
  Seega saab öelda, et kui Gini koefitsienti kohendada ning siia sisse arvutada ka riigi poolt makstavad pensionid ning kehtestatud maksutoetused, paistaks Saksamaa silma hoopis väiksema ebavõrdusega ning platseeruks hoopis 10. kohale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.