• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Komisjon astub YouTube'ile varbale

  EurodFoto: PantherMedia/Scanpix

  Euroopa Komisjonil on valmis võimalikud muudatused autoriõiguse seaduses, mille tulemusena peavad striimingteenuse pakkujad YouTube ning Dailymotion suure tõenäosusega artistidele tulevikus oluliselt rohkem raha maksma.

  Komisjon on teada andnud, et muudatustega seaduses tahetakse tähelepanu juhtida eeskätt sellele, et artistide loodud töö väärtus langeb märkimisväärselt pärast seda, kui see on inimestele tasuta kättesaadav.
  Muusikatööstus on Brüsseli plaanidega nõus ning survestab veel omakordagi, et kiiresti midagi ette võetaks.
  Enam kui 1300 plaaditööstust esindava ettevõtte IFPI sõnul on tegu vajaliku algatusega. “See näitab, et kasutajate poolt üles laetavaid videoid vahendav keskkond YouTube ei tohiks tegelikult tegutseda väljaspool tavalisi litsentsieeskirju,” väitis IFPI juht Frances Moore.
  Euroopa Komisjon on oma seadusmuudatuse ideega saanud kriitikutelt aga kõvasti sugeda ning väitnud, et juhul, kui asi läbi läheb, rikub see õigust internetivabadusele ning tähendab, et iga Euroopas üleslaetud video hakkab tsensuuri alt läbi käima.
  YouTube’i omanik Google on teatanud, et on Euroopa Komisjoni algatatud seadusemuudatuse pärast mures. “Esitatud seaduseelnõu tähendab, et üleslaetud pildid, videod ja tekstid peavad saama striimimisteenuste pakkujate heakskiidu. Kokkuvõttes muudab see aga interneti kohaks, kuhu kõik üleslaetu peab enne inimesteni jõudmist käima kõigepealt advokaadi laualt läbi ning saama heakskiidu,” kritiseeris Google’i asepresident Caroline Atkinson.
  Euroopa Komisjonil on aga veel teinegi plaan. Nimelt tahab komisjon anda kõigile meediaväljaannetele võimaluse küsida otsingumootoritelt raha selle eest, kui nood kasutavad väljavõtteid artiklitest. Komisjoni hinnangul annab see ajakirjanikele parema ülevaate sellest, kuidas nende loodud tööd kasutatakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.