Sirje Rank • 18. september 2016 kell 5:37

Microsoft paneb Skype’i Londoni kontori kinni

Microsoft ja Skype kevadel Saksamaal CeBITi messil  Foto: EPA

Microsoft paneb kinni Skype’i kontori Londonis ning koondab sealt ligi 400 töötajat, kirjutas Financial Times.

„See valmistab pettumuse. Skype on Euroopa üks ikooni staatuses tehnoloogiafirmasid ja tõeline „ükssarvik“ (firma, mille väärtus on üle miljardi dollari – toim.), millel on hämmastav innovatsiooni ja talendi sugupuu,“ ütles lehele Russ Shaw, tööstusgrupi Tech London Advocates asutaja, kes varem oli Skype Emea asepresident. Ta lahkus ametist, kui Skype 2011. aastal 8,5 miljardi dollari eest Microsoftile müüdi.

Firma endised töötajad uudise üle ei imesta – viimasel kolmel aastal on mitmed Skype’i juhtivtöötajad vaikselt välja vahetatud. „Integreerimine on loomulik, kuid sellest, mis Skype varem oli, on alles jäänud vaid kest,“ ütles üks endine töötaja lehele.

Hetkel kuum