• Jaga lugu:

  Sakslased protestisid kaubanduslepingute vastu

  Seitsmes Saksamaa linnas toimusid laupäeval meeleavaldused Euroopa Liidu vabakaubanduslepingute vastu USA ja Kanadaga.

  Protestima tuli üle 320 000 inimese, hindasid korraldajad.
  Protestijad väidavad, et vabakaubanduslepingud soosivad tööstuslikku põllumajandustootmist geneetilisest muundamisest puutumata põllumajandustootmisele, tõmbavad alla toiduohutuse ja töötajate kaitse standardid ning riskivad hävitada tuhandeid töökohti, vahendas agentuur Bloomberg.
  Bratislavas kohtuvad 23. septembril Euroopa Liidu kaubandusministrid. Saksamaa majandusminister Sigmar Gabriel ja Prantsuse väliskaubanduse minister Matthias Fekl on oma väljaütlemistega vähendanud ootusi ELi ja USA vabakaubanduslepingu sõlmimise suhtes.
  Samal ajal kui USA ja ELi vabakaubanduslepingu pooldajad osutavad selle majanduslikule kasule ning väljavaadetele, et koos tegutsedes saavad USA ja Euroopa Liit mõjutada  globaalsete standardite välja kujunemist, heidavad lepingu vastased ette negatiivset mõju palgatasemele ja töötingimustele.
  Koos populismi tõusuga on tugevnenud protektsionistlikud meeleolud, mis raskendavad kaubanduslepingute ratifitseerimist nagu seda on CETA ehk ELi ja Kanada vahel kokku lepitud vabakaubandusleping. Või TTIP, mis tähistab ELI ja USA vahel läbirääkimisel olevat vabakaubanduslepingut.
  Sigmar Gabriel ütles nädalavahetusel Saksa väljaandele Bild am Sonntag, et loodab, et Saksa sotsiaaldemokraadid kiidavad esmaspäeval CETA ratifitseerimise heaks. Sest kui nad seda ei tee, ei võta keegi Euroopa Liitu enam tõsiselt – rahvusvahgelised standardid kehtestaksid sellisel juhul USA ja Hiina, ütles Gabriel lehele antud intervjuus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.