Äripäev • 21. september 2016 kell 10:11

Venemaa rikkaim pere müüb Moskvas Hiltoni hotelli

Hilton Moscow Leningradskaya  Foto: travelguide

Venemaa kõige jõukamale perekonnale Gutserievitele kuuluv firma müüb osa oma hotelliärist, kirjutas RBK.

Finantsgrupp Safmar, mis kuulub perekond Gutseriev-Šišhanovile, on pannud müüki hotellid Hilton Moscow Leningradskaya (273 numbrituba), Holiday Inn Suševski (310 numbrituba) ja Holiday Inn Lesnaja (301 numbrituba). Moskva Hiltoni eest küsib äripere 191 miljonit dollarit, kuid ekspertide hinnangul on selle õiglane turuhind praegu 68,3 miljonit dollarit. Kummagi Holiday Inni õiglane hind aga peaks asjatundjate sõnul jääma 91,7 ja 103,9 miljoni dollari vahele.

RBK kirjutas, et investorite otsing algas juba augusti lõpus-septembri algul. Mihhail Gutseriev, kommenteerides hotellide müüki oma esindaja vahendusel, ütles, et on valmis „alati ja kõike“ müüma. „Kui pakutav hind vastab meie ootustele, me müüme. Müüme kõike ja alati, välja arvatud kodumaa. Kodumaa – see on püha,“ vastas Gutseriev.

Safmari grupp kuulub perekond Gutserievile, Forbesi hinnangul Venemaa kõige jõukamale perekonnale, kel vara 9,8 miljardit dollarit. Lisaks Gutserievitele kuulub gruppi nende lähisugulane Mikail Šišhanov, kellele Mihhail Gutseriev on onu. Perekonnale kuulub Moskvas kaheksa hotelli, mille hulgas on kolm Marriotti keti hotelli, hotell Natsional ja võõrastemaja Aminevskaja.

Hetkel kuum