Pille Ivask • 23. september 2016 kell 5:50

Briti välisminister Johnson: Brexitiks pole kaht aastat vaja

Boris Johnson  Foto: epa

Suurbritannia välisminister Boris Johnson teatas, et britid teevad Euroopa Liidust lahkumisega ametlikult algust järgmisel aastal ning lahkumisprotsess võib olla oluliselt kiirem, kui ametlikult ette nähtud kaks aastat.

Mitmed Euroopa Liidu liikmesriigid avaldavad Suurbritanniale üsna tugevat survet, et too lükkaks käima Artikkel 50 ehk alustaks kaheaastase liidust lahkumise perioodiga.

Johnson lausus Sky Newsile antud intervjuus, et praegu räägivad britid teiste liidu liikmesriikidega läbi ning järgmise aasta alguses peaks laual olema ka Artikkel 50. “Ma tegelikult ei arva, et meil liidust lahkumisega kaht aastat lähebki, ent eks me näe,” lisas Johnson. 

Minister märkis, et teda häirivad mitmed väljaütlemised, nagu oleksid vaba kaubandus ning migratsioon omavahel seotud ehk liidust lahkumisega kaovad brittide jaoks mõlemad võimalused. “Mis mulle ei meeldi, ongi see, et nähakse automaatset sidet kaubanduse ja migratsiooni vahel,” andis Johnson mõista, et tegu on ühe kesksema teemaga Suurbritannia ja Euroopa Liidu läbirääkimistes.

Hetkel kuum