Äripäev • 28. september 2016 kell 11:53

Valitsusliit toetab presidendina Kaljulaidu, Keskerakond mõtleb

Eesti esindaja Euroopa Kontrollikojas Kersti Kaljulaid  Foto: Andres Haabu

Kolm valitsusliitu kuuluvad erakonda teatasid pressiteadete vahendusel, et toetavad presidendikandidaadina Kersti Kaljulaidu, Keskerakond alles kaalub toetamise võimalust.

„Kersti Kaljulaid on laia silmaringiga, pikaajalise rahvusvahelise suhtluse kogemusega väärikas presidendikandidaat ning vastab nendele ootustele, mis Reformierakonnal presidendi suhtes on,“ teatas Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas. Ta lisas, et täna kogunenud Reformierakonna juhatus ja riigikogu fraktsioon toetab konsensuslikult presidendikandidaadina Kersti Kaljulaidi.

Kaljulaid toetavad ka sotsiaaldemokraadid ja IRL. Seevastu Keskerakonna fraktsioon alles kaalub Kersti Kaljulaidi kandidatuuri toetamist. „On selge, et meie esimene valik on endiselt Mailis Reps, kuid ka meie oleme valmis tegema kompromisse. Mailis on sõnanud, et kui me leiame erakondade ülese kandidaadi, siis ta on valmis ka ise sellise inimese esitamist allkirjaga toetama,“ selgitas Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson. „Me vajame erakondade ülest kandidaati ning Kersti Kaljulaid võiks selleks sobida. Kui riigikogulased esitavad Kaljulaidi kandidaadiks, siis Keskerakonna taha tema ära valimine kindlasti ei jää.“

Hetkel kuum