• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Transiidifirmad palkasid endale Kasahstani esindaja

  Transiidifirmad palkasid endale Kasahstani esindaja.Foto: Andras Kralla

  Eesti transiidifirmad ostsid ühiselt endale aastaks Kasahstani Eesti saatkonda välisesindaja, kelle aastasele lähetusele kuluv summa, mida EAS ja majandusministeerium leida ei suutnud, oli 110 000 eurot.

  Lisaks eraettevõtetele Alexelale, Vopakile ja Sillamäe Sadamale kannavad esindaja kulusid riigifirmad Eesti Raudtee, EVR Cargo ja Tallinna Sadam, kirjutas Eesti Päevaleht. Kasahstanis esindab Eesti ettevõtjaid logistikafirma Alekon endine juht Erkki Veismann.
  "Iga siia tulev tonn aitab jagada seda koormust, mida me tasudena maksma peame. Kui Soome ja Läti näevad vaeva, et niinimetatud siiditee rajale jääda, siis Eesti peaks ka kuidagi panustama," märkis Alexela omanik Heiti Hääl Eesti Päevalehele. Ta lisas, et kui vaja, siis maksavad firmad välisesindaja kulud ka teisel aastal.
  Kasahstan on osa nn uue siiditee koridorist, mille kaudu jõuab Euroopasse iga kuu ligi sada kaubarongi ja kogused suurenevad pidevalt. Sellest osa läbib juba ammu nii Lätit kui ka Soomet, kes on üliaktiivselt ja nii poliitilisel kui ka majanduslikul tasemel kaubamahu nimel tööd teinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.