Äripäev • 29. september 2016 kell 5:54

Transiidifirmad palkasid endale Kasahstani esindaja

Transiidifirmad palkasid endale Kasahstani esindaja.  Foto: Andras Kralla

Eesti transiidifirmad ostsid ühiselt endale aastaks Kasahstani Eesti saatkonda välisesindaja, kelle aastasele lähetusele kuluv summa, mida EAS ja majandusministeerium leida ei suutnud, oli 110 000 eurot.

Lisaks eraettevõtetele Alexelale, Vopakile ja Sillamäe Sadamale kannavad esindaja kulusid riigifirmad Eesti Raudtee, EVR Cargo ja Tallinna Sadam, kirjutas Eesti Päevaleht. Kasahstanis esindab Eesti ettevõtjaid logistikafirma Alekon endine juht Erkki Veismann.

"Iga siia tulev tonn aitab jagada seda koormust, mida me tasudena maksma peame. Kui Soome ja Läti näevad vaeva, et niinimetatud siiditee rajale jääda, siis Eesti peaks ka kuidagi panustama," märkis Alexela omanik Heiti Hääl Eesti Päevalehele. Ta lisas, et kui vaja, siis maksavad firmad välisesindaja kulud ka teisel aastal.

Kasahstan on osa nn uue siiditee koridorist, mille kaudu jõuab Euroopasse iga kuu ligi sada kaubarongi ja kogused suurenevad pidevalt. Sellest osa läbib juba ammu nii Lätit kui ka Soomet, kes on üliaktiivselt ja nii poliitilisel kui ka majanduslikul tasemel kaubamahu nimel tööd teinud.

Loe lähemalt tänasest Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum